Tämä oli sen verran kelpo lisukesalaatti uunilohen kaveriksi, että pakko se on tänne tallettaa. Ohje on hyvin simppeli, mutta nämä lisukkeet tuppaavat aina unohtumaan valmistuslistalta, jos niitä ei jossain ole ylös kirjoitettuna. Ja sitten taas googlaillaan, että mitähän tällä kertaa keksisi pääruoan oheen raikastukseksi. Kaikenlaista uutta kivaa on toki aina hauska kokeilla (mikä ei varmasti tule yhdellekään lukijalle yllätyksenä) ja samalla rikastuttaa omia ruokakokemuksiaan, mutta jos on kiire ja kauhea nälkä, on huomattavasti turvallisempaa yleisen ilmapiirin kannalta, että jokin nopea&helppo idea on alusta loppuun asti valmiina olemassa. Tähän kokonaisuuteen kuului siis alla ohjeistetun herkullisen salaatin lisäksi uunissa paistettua aurajuustolohta (lohifileen päälle aurajuustomuruja & mustapippuria ja 200C asteiseen uuniin pariksikymmeneksi minuutiksi paistumaan) sekä ranskalaisia. Salaatti toimii creme fraicheineen kastikkeena, joten senkin tekemiseltä erikseen säästyy. Ei voisi olla helpompaa, ja silti ah niin hyvää. Paremmalla ajalla vaihdettaisiin ransikset kyllä vaikka omiin lohkoperunoihin...
Omenainen lisukesalaatti lohelle
1 kirpsakka vihreä omena
1 ruukku jäävuorisalaattia
150g creme fraiche
½dl ruohosipulia hienonnettuna
1tl dijon sinappia
Kuori ja pilko omena pienehköiksi kuutioiksi. Huuhtele ja revi salaatti sopivankokoisiksi suupaloiksi. Sekoita ensin ruohosipuli, creme fraiche ja ruohosipuli keskenään, kaada sitten seos omenanpalojen ja salaatin joukkoon. Sekoita ja mausta parilla mustapippurirouhaisulla. Tarjoile heti, ettei salaatti lötkisty.
Kiitos tästä ohjeesta. Täytyypä tehdä nyt viikolla :)
VastaaPoistaKiva että löytyi vinkkiä :) Tämä sopii kyllä hienosti arki-iltaankin, on sen verran nopea ja vaivaton valmistettava. Pian olis tulossa toinenkin kalalisuke, kunhan saan näpyteltyä...
VastaaPoistaTein tänään, on muuten hyvää :) vaikka unohdinkin tuon sinapin! Täytyy varmaan lisätä kun sitä jäi kuitenkin iltapalaksikin.
VastaaPoistaSanoisin, että sinappi kannattaa lisätä. Hauska kuulla että maistui myös ilman :)
VastaaPoista