torstai 13. marraskuuta 2008

Sitruunaisen kermaista tonnikalapastaa

Meistä ei kumpikaan ole ollut lämpimän purkkitonnikalan ystävä. Aikaisemmin esim. ajatus tonnikalapitsasta aiheutti lähinnä lievän ällötyksen tunnetta ja ajatuksen tasolla epämiellyttävää makua suuhun. Ja kieltämättä tonnikalapitsaa ei kyllä vieläkään tee mieli. Jotenkin se lämmin purkkitonnikala ilman sen aromeiden hukuttamista muihin makuihin ei herätä innostusta edelleenkään. Tästä lähtökohdasta on melko ihmeellistä, että koskaan edes lähdimme kokeilemaan tätä pastakastiketta. Onneksi lähdimme, sillä tästä tuli kerralla melkein pikaruoka-lemppari!

Meillä oli viikonlopulta jäänyt ylimääräinen luomusitruuna ja sille piti keksiä tehokasta käyttöä. Haku Suuresta Pasta Keittokirjasta, tuotti sitruunan osalta muutamankin tuloksen, mutta tonnikalasta huolimatta tämä kiehtoi eniten. Ohjeessa ei tosin ollut kuin sitruunamehua, lisäsimme siihen myös kuoren ja pastana oli alkuperäisessä orchiettea (sehän nyt ei tietysti makuun kummemmin vaikuta). Lopputulos on sitruunan raikas, muhevan kermainen ja tonnikala tuo mukavaa rakennetta. Ihanaa, ihanaa, ihanaa ja vielä nopeaakin – kannattaa kokeilla!

Pastaa tonnikala-sitruuna-kapris-kastikkeella

Mieleistä pastaa, meillä tässä radiatori
1rkl voita
1rkl oliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 pieni sipuli hienonnettuna
1prk tonnikalaa vedessä (valutettuna)
1 pienen luomusitruunan kuori raastettuna
2rkl sitruunamehua
1½-2dl ruokakermaa
2rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
1rkl kapriksia hieman silputtuna
Vajaa maustemitta cayennepippuria
Pari rouhaisua mustapippuria
Keitä pasta runsaassa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan al dente. Kuumenna pastan kiehuessa voi-öljyseos pannussa ja kuulota sipuleita keskilämmöllä läpikuultaviksi. Lisää tonnikala, sitruunamehu, kerma, persilja ja kaprikset. Mausta musta- ja cayennepippurilla. Anna kiehua miedolla lämmöllä n.5min. Sekoita kastike valutetun pastan joukkoon ja koristele vielä hitusella persiljaa.

2 kommenttia:

  1. Laitoin cayennepippurin tilalle tuoretta chiliä, ja herkkua oli! Hyvä ja nopea resepti, jota tulee varmasti käytettyä uudestaankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuore on toki aina tuoretta, sopi varmasti hienosti! Hyvä kun muistuttelit tästä, pitääkin tehdä joku päivä lounaaksi ;)

      Poista