Pidettiin kaksi viikkoa sitten brunssia omalla takapihalla ystäväperheen
kanssa. Ilma oli lämmin, mutta ei liian kuuma, aurinkoinen mutta ei
paahtava. Juuri sopiva kesänaloitusjuhliin :)
Viikkoa aikaisemmin oltiin hra Patalinnun kanssa kahdestaan
pikavisiitillä Kööpenhaminassa. Käytiin siellä lauantaibrunssilla
Image-lehden vinkkaamina Vietnamilaisessa LêLê nhà hàngissa. Paikalliset
kuulemma jonottavat ravintolaan sunnuntaisin, mutta noin lauantaina
heti sen auettua klo10, päästiin hyvään pöytään ilman varauksia. Monet
tulivat kyllä jo siihen aikaan myös varausten kera sisään. Brunssi oli
ihana sekoitus perinteistä continental-aamiaista ja raikkaita
aasialais-makuja. Tuoreet katkaravut olivat herkkua samoin kuin
sitruunaruoholla ja korianterilla reippaasti maustetut kanavartaat sekä
salaatit. Sushin riisi oli upean aromaattista ja niitä tulikin hotkittua
monta palaa. Ihmettelin aluksi kun useat näyttivät menevän suoraan
jälkiruokapöytään suolaisia vilkaisemattakaan, mutta kun otin
maistiaiset suklaamoussekakusta sekä creme brulee kakusta niin en
ihmetellyt enää. Tuoreiden hedelmien kirjo oli kutsuva. Pelkillä
jälkiruoillakin olisi itsensä täyttänyt helposti ja maukkaasti. Me
hankimme itselle ähkyn syömällä kaikkea (paitsi niitä perinteisiä
munia&nakkeja). Lehdessä kehuttuja kevätkääryleitä ei valitettavasti
brunssilla ollut tarjolla, mutta jäipähän jotain seuraavaan kertaan.
Brunssin hintaan sisältyi mehut; kahvi&tee piti tilata erikseen.
Yhteensä meiltä kahdelta meni 50eur joka noiden makujen jälkeen tuntui
suorastaan edulliselta. Suosittelemme ehdottomasti!
Takaisin takapihalle. Nuo vietnamilaisten salaattien maut jäivät niin
kutsuvina mieleen, että halusin niitä tietenkin myös omalle brunssille.
Yhdistelin erilaisia ohjeita makumuistin mukaan ja aika hyvin
onnistuinkin. Ei ihan alkuperäisten veroisia, mutta niin hyviä että kun
nyt katselin kuvia, niin johan alkoi taas tehdä mieli uutta annosta =)
Itse lisäsin omiin annoksiini reilusti korianteria niinkuin makuun
kuului, mutta koska hra Patalinnusta tuore korianteri maistuu todella
pahalta niin salaattikulhoista jätin ne pois. Chilin määrä oli myös
hyvin maltillinen pienten syöjien vuoksi ja käytin punaista chiliä niin
että nekin vähät näki helposti nyppiä lasten lautasilta pois.
Vietnamilainen kaalisalaatti
n.200g valkokaalia ohuiksi suikaleiksi leikattuna
1 isohko porkkana karkeaksi raastettuna
Pieni sipuli suikaleina
1 puska tuoretta minttua
Kastike
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ punainen keskivahva chili hienonnettuna
1rkl sokera
1½rkl riisiviinietikkaa
1½rkl limen mehua
1 rkl kalakastiketta
1½rkl rypsiöljyä
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita se maustumaan noin puoleksi tunniksi. Kaada kasvikset kastikkeen joukkoon ja sekoittele huolellisesti niin että kaikki kasvikset ovat kastikkeella maustettuja. Lisää mintuu ja mausta ripauksella suolaa. Lisää tuoretta korianteria niin halutessasi.
Vietnamilainen kaalisalaatti
n.200g valkokaalia ohuiksi suikaleiksi leikattuna
1 isohko porkkana karkeaksi raastettuna
Pieni sipuli suikaleina
1 puska tuoretta minttua
Kastike
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
½ punainen keskivahva chili hienonnettuna
1rkl sokera
1½rkl riisiviinietikkaa
1½rkl limen mehua
1 rkl kalakastiketta
1½rkl rypsiöljyä
muutama rouhaisu mustapippuria myllystä
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja laita se maustumaan noin puoleksi tunniksi. Kaada kasvikset kastikkeen joukkoon ja sekoittele huolellisesti niin että kaikki kasvikset ovat kastikkeella maustettuja. Lisää mintuu ja mausta ripauksella suolaa. Lisää tuoretta korianteria niin halutessasi.
Vietnamilainen kurkkusalaatti
2tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 hienonnettu valkosipulin kynsi.
½ punainen keskivahva chili hienonnettuna
1 maustemitta sokeria
½tl suolaa
1½dl riisiviinietikkaa (kyllä, todella näin paljon)
2 kurkkua
1 pieni punasipuli ohuen ohuina siivuina
Sekoita kaikki muu paitsi kurkku ja punasipuli keskenään. Sekoittele kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet. Kuori kurkut, poista siement ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kurkku ja punasipuli kastikkeen joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Valuta kastike talteen ennen tarjoilua, sen voi käyttää seuraavaan salaattiin. Mausta ja koristele tuoreella korianterilla.
2tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 hienonnettu valkosipulin kynsi.
½ punainen keskivahva chili hienonnettuna
1 maustemitta sokeria
½tl suolaa
1½dl riisiviinietikkaa (kyllä, todella näin paljon)
2 kurkkua
1 pieni punasipuli ohuen ohuina siivuina
Sekoita kaikki muu paitsi kurkku ja punasipuli keskenään. Sekoittele kunnes suola ja sokeri ovat sulaneet. Kuori kurkut, poista siement ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Lisää kurkku ja punasipuli kastikkeen joukkoon ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään puoleksi tunniksi. Valuta kastike talteen ennen tarjoilua, sen voi käyttää seuraavaan salaattiin. Mausta ja koristele tuoreella korianterilla.
Broileri maustettiin tällä grillikauden avauksessa kokeillulla
marokkolaisella marinadilla. Se sopi vartaisiin erinomaisesti. Tämä
olikin yllättäin meidän lasten herkkua ja kananpalat katosivat
lautaselta nopeasti. Yllättäin, sillä normaalisti varsinkaan isompi ei
pahemmin kanasta välitä.
Myös marokkolaista couscoussalaattia oli tarjolla.
Paistoin sämpylöitä sillä edellisellä brunsilla olleiden sämpylöiden
ohjeella josta ystäväni vinkkasi. Ja kyllä, elämäni ensimmäisen kerran
sain aikaan superherkullisia sämpylöitä!!! Ohje löytyy täältä ja Myllärin luomu sämpyläjauhojen pussin takapuolelta.
Vieraat toivat mukanaan levitteen sämpylöitä varten ja sekin oli herkullista:
100g pehmeää voita tai Oivariinia, 200g raejuustoa, 100-200g maitorahkaa, 1dl yrttisilppua (multa jäi nyt kysymättä mitä tässä tarkalleen oli, ainakin basilikaa..?), 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna, ripaus suolaa.
Vieraiden tuomisena oli myös maukas perunasalaatti pekonilla ja parsakaalilla. Laitettiin siihen vielä tämä tuttu sinappinen kastike.
100g pehmeää voita tai Oivariinia, 200g raejuustoa, 100-200g maitorahkaa, 1dl yrttisilppua (multa jäi nyt kysymättä mitä tässä tarkalleen oli, ainakin basilikaa..?), 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna, ripaus suolaa.
Vieraiden tuomisena oli myös maukas perunasalaatti pekonilla ja parsakaalilla. Laitettiin siihen vielä tämä tuttu sinappinen kastike.
Jälkiruoaksi lasten suosikkia, ystävän tekemiä taatelikeksejä. Kuppi tyhjeni nopeasti!
Lopuksi vielä ihanan raikasta mansikkamoussekakkua. Tämän ohjeen kirjoittelen ylös myöhemmin omaan postaukseensa.
On tuo brunsseilu vaan niin mukavaa. Näitä lisää :)
Ihanat tarjottavat ja tuo Köpiksen vietnamilaisravintola kuulostaa niin herkkulliselta.Tuon tapaista kaalisalaattia teen useinkin,on herkkuani!
VastaaPoistaTuonne ravintolaan kannattaa pistäytyä jos noilla nurkilla vierailee. Se oli kaikin puolin jotenkin tosi kiva, hyvä ja viihtyisä.
PoistaTuo kaalisalaattihan on vähän niin kuin coleslawta, erilaisin maustein. Oonkin aina tykännyt coleslawsta ja thai/vietnamin mauista, joten ei ihme että combo on tosi herkullista =)