lauantai 15. tammikuuta 2011

Ihanat mustikkapannukakut vaahterasiirapilla

Saatiin tuossa jo ennen joulua tuliaisiksi pullollinen vaahterasiirappia, paketti teetä sekä ohje " Sarin Ameriikan pannukakkujen" valmistukseen. Ihan loistava viemisidea kyllä minun mielestä - tykötarpeet, ja valmis vinkki mitä herkkuja niistä saa aikaan!! Vaahterasiirappi on kyllä niin mieletöntä herkkua, että en tajua miksi sitä ei tule koskaan itse ostettua. Onneksi nyt saatiin taas vähän muistutusta senkin olemassaolosta.


Pannukakuista tuli todella maukkaita ja ihanan mustikkaisia, vaikkakin ensin niiden paistossa meinasi olla vähän haastetta. Taikina on todella paksu, eikä käyttäydy pannulla normaalin lettutaikinan tapaan, joten ensimmäiset pannukakut paloivat pinnalta ihan hetkessä ja toisetkin jäivät sisältä vielä vähän raaoiksi. Ohennettiin taikinaa hivenen vissyn avulla (noin ½dl) ja johan alkoi paistaminen sujumaan. Ja lopputulos vaahterasiirapin ja vaniljajäätelön kera nautittuna oli kerrassaan suussasulava. Pakko suositella kokeilemaan! (Mutta sitä vaahterasiirappia ei sovi unohtaa missään tapauksessa). Taikinaa muuten jäi vielä seuraavaksi päiväksi, jolloin se oli ohentunut melkein meikäläisen lettutaikinan veroiseksi. Silläkin kakkuset kohosivat pannussa hyvin, joten ehkäpä pelkkä taikinan reilu seisotus auttaisi paistamisongelmaan ilman minkään vissyn lisäilyä.

Tässä tätä epäonnistunutta koe-erää...

Ameriikan pannukakut
5dl piimää
5dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
1tl soodaa
1tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1rkl sokeria
2rkl sulaa voita
5dl (pakaste)mustikoita


Sekoita ainekset keskenään. Paista pannukakkuja lettupannussa, pienen voinokareen kera. Varo pannun ylikuumenemista etteivät kakkuset jää sisältä raaoiksi. Nautiskele vaahterasiirapin ja vaniljajäätelön kera. Ah! 

Eräs pienikin mussutti näitä "lettuja" nautiskellen :)

7 kommenttia:

  1. Stydien Jenkkipannareitten paistamisessa verrattuna Suomalaisiin OHUkaisiin on just tärkee toi lieden lämpö. Laihat kuumana ja läskit miedolla, haha. Vielä ihanampia pannareista tulee, kun paistaa sellasella pannulla mihin saa kannen päälle ja ne saa vähän muhia siellä sisällä. Lääh mulla tuli nälkä noista kuvista
    Terveisin: pancakeaholic :D

    VastaaPoista
  2. Nää pitääkin pistää kokeiluun. Jääkaapista kun löytyy juuri sopivasti puoli purkkia piimää. Kauppalistalle siis vaahterasiirappi!

    VastaaPoista
  3. Tuli juu kokeiltua miten käy kun liesi on liian kuuma... Meillä ei ollut aiemmin kuin ohukaiskokemusta kuten kuvasta näkyy ;) Jaahas, se on nyt katseltava sitten uutta pannua. Nää oli kyllä lopulta jo niin hyviä, että miten lie siinä käy jos niistä vielä parempia tekee - lisää pannukakkuholisteja =)

    Kiitos muuten juustokakkuohjeesta ;) Mä en sinne sulle varmaan muistanut mitään kommentoida...

    VastaaPoista
  4. Laika, ehdottomasti testiin!! Ja vielä ehdottomammin vaahterasiirapin ostoon! =)

    VastaaPoista
  5. Pannareihin jää pahasti koukkuun!
    Mä just vietin tunnin kehitellen seuraavaa kokeilua, kun joulupukki toi kaikenmaailman leipomistarpeita :)
    Ja ilo (hyvät reseptit) on tarkoitettu jaettaviksi!

    VastaaPoista
  6. Mä olen nämä jo unohtanutkin :D. Pakko ottaa kokkauslistalle!

    VastaaPoista
  7. Johanna, oho, munpas pitää alkaa seuraamaan mikä mahtaa olla kehittelyn tulos :)

    Helena, kannattaa ehdottomasti kokeilla itsekin ;) Kiitos kovasti ohjeistuksesta!

    VastaaPoista