Meillä ei ollut tällä erää kaapissa kunnollista suklaata(kaan), vaan pelkästään Unkarista tuliaisina saatu maitosuklaapähkinälevy, jonka sitten rouhaisin taikinaan mukaan. Se ei sieltä paljon läpi maistunut, joten seuraavan kerran kunnon tummasuklaa käyttöön ja sekin isohkoina hippuina että tulee kunnon sattumia. Pähkinät sopivat hyvin mukaan, joten niitä sinne voisi rouheena myös lisätä. Muuta en näistä kyllä vaihtaisi, hyviä ovat! Niin, ja tämä maitosuklaahan taisi muutenkin poistaa muffinssien vegaanisuuden, mutta kun se ominaisuus ei ollut hakusessa, niin eipä haitannut.
Nyt muuten huomasin, että en laittanut taikinaan ollenkaan leivinjauhetta, ainoastaan 1tl soodaa ja muffinssit kohosivat siitä huolimatta aivan loistavasti.
Banaani-suklaamuffinssit (12-20kpl)
4 ylikypsää isohkoa banaania
1,2dl sokeria (laitoin raakaruokosokeria)
1,2dl rypsiöljyä
1tl kanelia
1tl kardemummaa
3/4tl suolaa
2,4dl täysjyväjauhoja
3,6dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1,5dl (tummaa) suklaata rouhittuna
pähkinärouhetta
Laita uuni lämpenemään 175C asteeseen. Laita muffinssipellin vuokiin paperiset vuoat.
Muussa banaanit. Sekoita niiden joukkoon sokeri, öljy, kaneli, kardemumma ja suola. Sekoita loput aineet toisessa kulhossa ja kaada banaaniseoksen joukkoon. Sekoita vain sen verran että aineet ovat suurin piirtein sekaisin.
Jaa taikina vuokiin ja paista uunissa noin 25min.
Muffinssivuoat ostin keväällä KappAhlista. Pakko mainita, kun niiden ostaminen vaatekaupasta tuntui niin hullulta, mutta eihän noin söpöä pakettia voinut sinnekään jättää. Vuoat osoittautuivat nyt muuten tosi hyviksi, vähän paksummiksi kuin "normaalit" joten pysyvät tosi hyvin muodossaan. Toivottavasti näitä tulee joskus vielä lisää!
Enpäs huomannut kesällä,että Kapp-Ahlista saa leivontatarvikkeitakin;D
VastaaPoistaBanaanin antavat ihanasti paitsi makua myös rakennetta muffineille,eikä tosiaankaan silloin ole tarvetta kananmunille.Söpöt muffinit!
Ei huomannut varmaan moni muukaan. Minäkin sinne ihan sattumalta eksyin ja silloin tarttuivat sitten heti silmään :)
VastaaPoistaEi tosiaan kaivannut kananmunia nämä muffarit ollenkaan. Joskus ennenkin ollaan banaania käytetty, mutta niihin on tullut lisäksi vielä muniakin. Pitää joskus kokeilla sitä toistakin ohjetta (kolibrimuffineita) ilman munia jos siitä vähän kevenisivät. Kiitos :)
Miten erinomainen blogi! Löysin tänne porkkanakakun kautta. Pelkkiä kuvia katsellesa vesi herahtaa kielelle, ja teksti siivittää reseptejä luontevasti. En tosi itse viitsi keskittyä ruoanlaittoon monimutkaisimpien reseptien vaativaa määrää, mutta oiva inspiraationlähde olet! Oletko kuinka ammattilainen alalla, vai pelkästään lahjakas kotirouva? Esimerkiksi voileipäkakut olivat äärettömän (ehkä liiankin) upeita.
VastaaPoistaVoi kiitos Elli!
VastaaPoistaEn ole todellakaan ammattilainen, kunhan miehen kanssa kokkaillaan omaksi iloksi ja joskus vieraidenkin :) Useammankin kuin kerran on tullut haukattua aika iso pala alkusuunnitteluissa, mutta yleensä niistä on aina selvitty ja ylitetty omatkin odotukset - kuten juuri se voileipäkakku! Tekemällä ja virheiden kautta on opittu :)
Tervetuloa mukaan fiilistelemään! Syksy on mennyt nyt hiljaisesti, mutta eiköhän tästä tahti taas kiihdy.