Juhlat vietettiin kukka- ja keijukaisteemalla – tarjoilut keskittyivät kukkiin ja sankari itse liihotteli keijukaisena siivet selässään ympäriinsä. Minusta oli paljon helpompi miettiä tarjottavia jonkun teeman ympärille, kuin vain alkaa pohtia suolaista ja makeaa ilman mitään suuntaviivaa. Kukat olivat helppo valinta, sillä Pikku E Rakastaa kukkia. Ihmettelee niitä aina niin sisällä kuin ulkonakin, kirjoissa ja vaatteissaan ja “kukka” on myös se sana jota hoetaan joka väliin. Ja muutenhan typy on tuollainen kesäkeiju jo valmiiksi, siivet vaan selkään niin se on siinä :)
Kahvipöydästä löytyi suolaisen saralta
Feta-kasvistäytteistä voileipäkakkua
Kukkapastasalaattia
sekä taikasauvoja kukkamaljassa
Makean rintamalla vieraat saivat maistella
Ruusuhillolla täytettyjä tähtitaikapikkuleipiä
Kukkamuffinsseja
sekä keijukaisprinsessan kukkaiskakkua
Pikkuleivät
200g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
5 dl vehnäjauhoja
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna koko ajan vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita massa tasaiseksi. Anna taikinan levätä hetki kylmässä. Kauli taikinasta iso levy jauhotetulla alustalla. Ota muotilla haluamasi mallisia pikkuleipiä. Paista 200 asteessa n. 8 min. Anna pikkuleipien jäähtyä.
Pikkuleipiä tulee tällä ohjeella reilusti, 3-4 pellillistä. Ota haluamasi määrä tähtiä käyttöön ja levitä puolille niistä haluamaasi hilloa/marmeladia päälle. Meillä siis näissä varta vasten tehtyä ruusuhilloa, joka sopikin näihin herrasväenpikkuleipätyyppisiin kekseihin oikein mainiosti. Paina toinen keksi päälle, purista varovasti yhteen ja pyörittele pikkuleipä lautasella jossa on hienosokeria.
Pikku E:lle paljon onnea ekojen synttäreiden johdosta.Onpa kauniit tarjottavat,etenkin tuon voileipäkakun koristelut,vau!
VastaaPoistaPaljon onnea ihanalle pikku keijukaiselle! Ompas hän nätti siivissään!
VastaaPoistaHienon näköiset tarjottavat olette kyllä pyöräyttäneet! Kakku on aivan ilmetty kukkaniitty. Kurkkujen loihtiminen lehdiksikin on onnitunut kiitettävän hienosti.
Hyvä vinkki ruusuhillon käyttöön nuo piparit!
Anteekis viivästys kommentteihin vastailussa. Loma vei mukanaan... :)
VastaaPoistaYaelian, kiitos! Itsekin olin noihin tosi tyytyväinen.
Kiitos Merituuli! Kyllä ne kurkut lopulta onnistui ja olivathan tosi helppojakin, mutta se hahmottaminen kesti kyllä kauan... Ruusuhillo tosiaan sopi hienosti pikkuleipiin. Mukavaa vaihtelua ainaiseen vadelmaan (jos näitä joku sattuu usein syömään)
Laitathan täytekakun ohjetta myös blogiin? Se näyttää ihan tajuttoman ihanalta, aivan loistava!! Varsinkin noiden koristelujen teko kiinnostaisi.
VastaaPoistaHei Anonyymi, anteeksi viivästynyt vastaus, huomasin kommenttisi vasta nyt!
VastaaPoistaLuulin ihan tosissaan, että kakun ohje täällä jo on, lähinnä linkkien muodossa, mutta eihän mulla näköjään ole niitäkään kirjattuna. En pysty lupaamaan varmasti, että kakkua tänne enää näin myöhään kirjaan, mutta tässä tarvittavat linkit.
Kukkakoristeet tein täysin Kinuskikissan ohjeilla. Hänellä on loistavat kuvaohjeet kaikkiin vaiheisiin. Minulla oli vain erilaiset (Tiimarista ostetut) kukkamuotit, kolmea erilaista. Värjäsin sokerimassaa pieniä määriä muutamalla tipalla elintarvikeväriä kerrallaan.
http://www.kinuskikissa.fi/liljat-2/
Täytekakkupohja on myös samasta lähteestä
http://www.kinuskikissa.fi/vinkkeja/
Kermakuorrutuksen kukkien alle tein Flora vispistä kuuman kesäpäivän vuoksi. Samasta syystä lisäsin 2 purkilliseen vispiä myös 2rkl vaniljakreemijauhetta ja kerma kyllä pysyikin tosi hyvin kuosissaan ja oli helppo pursottaa. Siihen laitoin sekaan pari tippaa keltaista ja sinistä elintarvikeväriä vihreän aikaansaamiseksi.
Täytteenä oli sitä itsetehtyä ruusuhilloa, samaa kuin pikkuleivissä. Toisessa välissä sitruunarahkaa.
Toivottavasti tästä on apua. Kysele lisää jos tuntuu! Lupaan nyt syyskiireiden hellitettyä seurata kommenttiboksia taas aktiivisesti!!
Moikka,
VastaaPoistaKiitos kuitenkin vastauksesta. Olin jo itsekin melkein unohtanut laittaneeni kyselyn tänne... Täytyy vaan vielä todeta, että aivan hurmaavan näköinen kakku. Oma keijukaiseni on talvella syntynyt, joten harmillisesti tämä kakku ei välttämättä ole ihan passeli niihin juhliin. Mutta mikäs sitä estää keksimästä juhlan syitä kesällä... :)