torstai 19. maaliskuuta 2009

Kesäinen juustokakku

Tämä kakkunen on odottanut postaustaan jo ihan tarpeeksi kauan. Liekö sitä syöneet enää edes muistavat miltä se tarkkaan ottaen maistui..? No ei, hyvää se oli ja mukavan raikasta, ehkä jopa hivenen kirpeää. Itseä hieman häiritsi valmismaustejauheen lievä ”teollinen” maku, mutta ei niin paljon että kakku olisi jäänyt syömättä! Kakku on mukavan erilainen kaikkien juustokakkujen joukossa, ja tällä kertaa koristeet toivat ihanasti kesän talven keskelle. Ensimmäisen kerran teimme samaa kakkua jo 2-3 vuotta sitten juhannukseksi, kun silloin bongasimme ohjeen jostain Santa Marian reseptivihkosesta. Tällä kertaa kakku sulostutti uuden vuoden juhlintaa. Tulihan jo sanottua että tämä ohje sekä kuva ovat odottaneet postaustaan melko kauan..?

Caipirinha juustokakku
10 digestive-keksiä
50g voita
½rkl liivatejauhetta
½dl kylmää vettä
2dl kuohukermaa
200g philadelhia-juustoa
2dl tomusokeria
1rkl vaniljasokeria
1ps Santa Maria Caipirinha Drink Mixiä (50g)
Sulata voi. Murskaa keksit ja sekoita ne voin kanssa. Levitä seos irtopohjavuokaan (halkaisija 24cm), jossa on leivinpaperi pohjalla. Liota liivatejauhetta kylmässä vedessä kattilassa 5min. Kuumenna liivate-vesi, niin että liivate sulaa, mutta varo ettei seos kiehu. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita juusto, sokerit ja drink mix keskenään ja lisää liivateseos joukkoon hyvin sekoittaen. Lisää lopuksi vielä kermavaahto. Levitä täyte vuokaan keksinmurupohjan päälle ja laita kakku pakastimeen n.neljäksi tunniksi. Ota kakku pois pakkasesta puoli tuntia ennen tarjoilua ja koristele tuoreilla hedelmillä sekä marjoilla.

2 kommenttia:

  1. Mites olis seuraavan kerran juhannuksena??! Saisikohan silloin jostain jo kotimaisia tuoreita mansikoita? Ei varmaan tarvitse muistuttaa kuka santsasi..?

    VastaaPoista
  2. Niin, voishan tän pitää sellaisena perinteisenä juhannus-uusi vuosi -kakkuna :D En kyllä muista saako juhannuksen aikaan jo suomimansikoita? Uusia perunoita ainakin, mut ne ei taida missään muodossa tähän kakkuseen istua ;)

    VastaaPoista