tiistai 12. marraskuuta 2013

NE RAPEIMMAT KAURALASTUT

Tänä vuonna meillä ei leivottu isänpäiväksi kakkua. Tytär on aina innokkaana leipomassa, josta on itselleni seurannut pienoinen kakkuähky. En yleensäkään ole ollut kova kakunsyöjä, joten syksyn mokkapalat, banaanikakku ja dajm-muffinssit alkavat olla jo edes näin parin viikon välein nautittuna liikaa... Koska tiedän, että mieskään ei kakkua syö kuin sen yhden palasen, niin uskalsin jättää kakun välistä. Tyttären leipomisinto taltutettiin isänpäivän aamuyllärillä: kauralastuilla. Mutta ei millä tahansa kauralastuilla, vaan ihan täydellisillä kauralastuilla. Ohjeen löysin joku aika sitten Mimmin keittiöstä, ja koska mieskin niitä ensimmäisellä testikerralla vuolaasti kehui, valinta oli helppo ja tyytyväisyys taattu! Lastut ovat täydellisen rapeita, juuri sellaisia kuin niiden meidän perheen mielestä pitää ollakin.

Täydellisen rapeat kauralastut
80g voita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2dl (isoja) kaurahiutaleita (olen tehnyt tavallisilla)
1 kananmuna
2rkl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Kuumenna uuni 175C-asteiseksi.
Sulata voi kattilassa hellalla. Ota kattila pois liedeltä. Sekoita sokerit joukkoon ja anna niiden sulaa voihin. 
Lisää loput aineet ja sekoita hyvin.
Nostele lusikalla pienehköjä nokareita uunipellille. Jätä nokareiden väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa reilusti.
Paista lastuja 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin kullanruskeita. Anna jäähtyä (eli rapeutua) hyvin ennen tarjoilua (n.10min). 



Oli meillä toinenkin syy olla leipomatta kakkua. Tehtiin retki Mustioon ja nautittiin kerrassaan erinomainen  kolmen ruokalajin isänpäivälounas Mustion linnankrouvissa suklaa- ja marenkikakkuineen. Siitä ateriasta ja retkestä kirjoittelin enemmän tänne




4 kommenttia:

  1. Hih, meillä on tainnut olla aika samanlaiset leipomukset viime aikoina, kun minäkin olen tehnyt banaanikakkua ja mokkapaloja. Ehkä mun pitäisi kokeilla vielä niitä dajm-muffinssejakin. :-)

    Meilläkin on mies semmoinen, että ei syö kakkuja ja muita kuin yhden palan, joten minä joudun sitten uhrautumaan. ;-) Tai laittamaan leivonnaiset pakkaseen, jonne ne sitten tuppaavat jäämäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No on kyllä ajatukset menneet samoja ratoja! :) Koita vaan ne muffaritkin, ei ollut huonoja :-p Kauralastut on meille parhaat, nää katoaa hetkessä. Nyt en muistanut lapsia vahtia kun tultiin tuolta retkeltä, ja ei niitä jäänyt yhtään. Mies sai siis kaksi ja minä yhden...
      Hävettää myöntää, mutta meillä tulee kakuista hävikkiä, siksi niitä ei huvittaisikaan juuri tehdä. Meillä kun ei ole sitä pakkastakaan tällä hetkellä.

      Poista
    2. Tällaistä ohjetta olen kaipaillutkin! Kiitos, pitää pistää muistiin! Varsinaisesti tulin etsimään banaanimuffinssien ohjetta ja kommentoimaan, että Se Dansukkerin kisaan tekemäsi toffeesuklaakarkki oli niiiin koukuttavan hyvää, et meni nopsaan ns parempaan suuhun. Terkuin Sini

      Poista
    3. No kiva että löytyi jotain hyödyllistäkin :) Ja mukava kuulla, että toffeet maistui! Sitäkinhän saa melko nopsasti uuden annoksen, mut kannattaa ehkä puolittaa määrät, jos tuntuu että katoaa liian nopeasti ;D

      Poista