maanantai 25. marraskuuta 2013

MAHTAVA TÄYTETTY PIHVI-AVOKADOLEIPÄ CHILELÄISEEN TAPAAN

Yksinkertainen on parasta. Monesti todettu, useimmiten totta. Niin myös tämän leivän kohdalla. Nykyisin suurin osa inspiraatiosta tulee haettua netistä, mutta innostuin taas katselemaan kaapista keittokirjoja, ja ihanasta Makuja ja Tuoksuja pähkinäpuun alla teoksesta, löytyi tämä mahtavan maukas leipä. Avokadon kirkkaan vihreä, tomaatin kirkas punainen ja majoneesin raikas valkoinen muodostavat väritrion, jonka mukaan Chilessä leipä on nimetty churrasco italianoksi. Minusta Italiaan sopii myös ruoan yksinkertaisuus. Nopea ja helppo kyhätä kasaan, ja kun raaka-aineet ovat kunnossa, leipä meinaa viedä kielen mukanaan. Ohessa ohje, ilman sen kummempaa ohjeistusta pihvin paistoon tai majoneesin valmistukseen. Jos niille on tarvetta, niin lisään ohjeeseen?

Pihvillä, avokadolla ja tomaatilla täytetty leipä
Entrecote-pihvi
Pari kypsää tomaattia
Kypsä avocado
Sitruunan mehua
Suolaa
Mustapippuria myllystä
(itsetehty) majoneesi
Hyvää leipää (meillä paistovalmis ciabatta)

Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi.
Kuori ja soseuta avocado haarukalla. Lisää vähän suolaa ja muutama tippa sitruunamehua.
Grillaa tai paista pihvi pannulla. Mausta se suolalla ja mustapippurilla. Viipaloi pihvi suupalan kokoisiksi siivuiksi.
Halkaise leipä ja täytä se makusi mukaan. Meillä avokadotahnaa pohjalla, sen päällä pihviä, sitten tomaatit ja päälle valutettu majoneesi. NAM!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti