keskiviikko 13. marraskuuta 2013

ERINOMAINEN KASVIS-FETASPAGETTIVUOKA

En tiedä oletteko jo miettineet, että onpas tästä tullut varsinainen leivontablogi, mutta itseä ainakin häiritsee ruokien puute leivontaohjeiden keskellä. Mutta älkää huoliko! Kävin lopultakin kunnolla läpi varastossa olleita kuvia ja löysin oivallista materiaalia peräti kahdeksaan ruokapostaukseen! Pysykää siis kuulolla.

 Aloitan kasvis-feta spagettivuoalla, jota varmaan voisi myös kasvismakaronilaatikoksi kutsua. Minulle ja miehelle maistui erinomaisesti, oli suorastaan herkkua, mutta lapset nikottelivat minkä ehtivät. Meidän lapset maistavat mitä vaan, jos tuotteet on selkeästi erikseen. Kaikenlaiset sekoitukset, wokit, laatikot jne tuottavat aina ongelmia, mikä on varsin harmillista helppojen arkiruokien keksimistä ajatellen... Laatikossa on mukavasti makua ja kasviksissa pysyy jonkinlainen kiva suutuntuma, kun niitä ei esikäsitellä leikkausta lukuunottamatta mitenkään. Erittäin helppo ja maukas perusruoka siis kyseessä. Suosittelen!

Kasvis-fetaspagettivuoka
5dl täysjyvä rakettispagettia (tai vaikka makaronia)
200g feta-tai vastaavaa juustoa kuutioina
2 isoa porkkanaa karkeana raasteena
1 punainen paprika parin sentin viipaleina
1 pieni purkki maissia
Rasiallinen kirsikkatomaatteja tai pari isoa tomaattia pieninä lohkoina
2rkl silputtua ruohosipulia
3 munaa
6dl maitoa
½-1tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
1tl kuivattua basilikaa
pari ripausta (savu)paprikajauhetta

Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita maito, munat ja mausteet keskenään. Kaada pasta, kasvikset, ruohosipuli ja juustokuutiot uunivuokaan ja sekoita hyvin. Kaada munamaito vuokaan. Paista 200C-asteisessa uunissa noin 60min.


2 kommenttia:

  1. Nami,tuo on sellaista tosi hyvää arkiruokaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tää olis just sitä! Helppa, nopeaa, maukasta ja kasviksetkin hyvin edustettuina :) Vielä kun sais lapsetkin tajuamaan... ;)

      Poista