lauantai 2. marraskuuta 2013

PARHAAT MOKKAPALAT HALLOWEEN TWISTILLÄ


 
Minulla on makumuisto vuosien takaa koskien mokkapaloja. Koulun myyjäisistä ostetut mokkapalat, jotka olivat jotain ihan muuta kuin mitä olin koskaan ennen maistanut. Mehevän muheva suklaakakku alla ja täydellinen hampaat tahmaava kuorrute päällä. Nyt törmäsin ohjeeseen, jonka kanssa nuo mokkapalat palasivat taas mieleen. Melko lähelle päästiin jo - muiston täydellisyys vie vielä voiton, mutta en ole varma vaikka nämä olisivat parempiakin. Pitäisi saada mokkapalat vierekkäin, mutta sitä ei taida ihan helpolla tapahtua. Jokatapauksessa jo hiipuneesta Haaveena kahvila-blogista löysin tämän täydellisyyttä hipovan ohjeen. 

Taikina oli jossain vaiheessa aika kummallista ja 4v tytär purskahti itkuun, kun kaadoin taikinaan piimää, mutta kyllä kannatti paistaa valmiiksi! Pohja on mielettömän mehevä ja helppo. Kuorrutteeseen laitoin lisäksi 1rkl kofeiinitonta pikakahvijauhetta, pitihän näihin saada se mokkakin mukaan. Kahvia voi siis lisätä sekä pohjaan että kuorrutteeseen, tai jättää kokonaan laittamatta. Kuten itselle maistuu. Ja piimän voi korvata maustamattomalla jugurtilla tai kermaviilillä. Kerrassaan mainio ohje!

Ajattelin jo, että tänä vuonna tulee tehtyä poikkeus, ja blogiin ei tule yhtään Halloween-aiheista postausta! Mutta enpäs malttanutkaan olla tekemättä muutamia hämähäkin seittejä parin mokkapalan päälle sulatetulla valkosuklaalla. Mokkapaloja tai hämähäkkipaloja, kuten tahdotte :)

Parhaat mokkapalat

Pohja
5dl sokeria (laitoin "vain" 4dl ja sekin riitti mainiosti)
5dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1 1/2 tl soodaa

1tl suolaa
2 1/2dl vettä
200g voita
3-4rkl kaakaojauhetta

1dl piimää( tai maustamatonta jogurttia, kermaviiliä...)
2 kananmunaa

Kuorrute
100g voita
2rkl maitoa
1 rkl kaakaojauhetta (1rkl pikakahvia)
tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään (sokeri, jauhot, vaniljasokeri ja sooda). Kiehauta voi, vesi, kaakaojauhe ja suola- seos. Yhdistä jauhoseos ja kaakaoseos. Lisää tämän jälkeen joukkoon 1dl piimää ja kun taikina on tarpeeksi jäähtynyt sekoita joukkoon kananmunat. Levitä uunipellille ja paista 200 asteessa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja kuorruta sen jälkeen.

Kiehauta kuorrutteen aineet ja lisää sen jälkeen joukkoon tomusokeria kunnes kuorrute on sopivan vahvuista levitettäväksi piirakan päälle. Itse laitoin n.2dl tomusokeria. Jos olisin ollut fiksu, olisin siivilöinyt sokerin ja välttynyt pieniltä sokerimöykyiltä, joita kuorrutteeseen nyt jäi.



5 kommenttia:

  1. Tämä pohjaohje on ihan huippu. Tekisi mieli nuolla itse kulho, eikä ojentaa kieli pitkänä odottavalle avustajajoukolle.... Kokeilkaa joskus kuorrutteeksi Pätkiskuorrutetta, ohje ainakin Belle baie blogissa (maailman parhaat minttusuklaaruudut)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, olis varmaan ihanaa!!! Meillä vaan ei taida löytyä muita mintun ystäviä kuin minä... Sen verran tuhti piiras, etten ihan itselleni viitsi leipaista ;)

      Poista
  2. Tätä on pakko kokeilla heti. Nyt marssin kauppaan ja ehkä pian pääseen maistelemaan.

    VastaaPoista
  3. Paras Mokkapala ohje, niiiiin pehmeää ja suussa sulava pohja tuli!! Ainoa mikä jä vajaaksi oli kuorrute, mutta se ei makua haitannut. Tätä tehdään varmasti uudestaan!! Kiitos

    VastaaPoista
  4. Me tehtiin kuorrute kaksin kertaistuna niin oli täydellinen pohjan päälle suosittelen👍

    VastaaPoista