sunnuntai 28. joulukuuta 2014

JOULUAATON ALKURUOKA PURKISSA, KIRJAIMELLISESTI





Jos etsit, helppoa, nopeaa, näyttävää ja maistuvaa alkuruokaa niin se on tässä!

Jouluaattoa vietettiin tänäkin vuonna meillä, oman perheen lisäksi myös lasten molemmat mummot tulivat syömään ja pukkia odottamaan. Tänä vuonna ruokailimme alkuruoka-pääruoka-jälkiruoka periaatteella ja se sopi meille paremmin kuin hyvin. Ruoat saatiin hyvin valmisteltua etukäteen, missään vaiheessa ei tullut kiire tai stressi ja lopputulos oli maukas ja sopivan juhlava. 

 Alkuruokaidean nappasin K-Ruoka-lehdestä, niin makujen kuin tarjoilunkin puolesta. Näin purkkiin koottuna toast skagen, eli katkarapu-mätileipä, sai ihan uuden ulottuvuuden ja näytti houkuttelevalta ja söpöltäkin. Mikä parasta, sen sai tehdä reilusti etukäteen maustumaan ja purkissa annosten säilöminen jääkaappiin oli helppoa! Tätä idea tullaan hyödyntämään jatkossa muutenkin. Purkkiskagenien lisäksi alkuun nappailtiin myös pieniä lohileipäsiä, joissa oli samaa saaristolaisleipää, voita ja itse graavattua lohta.

Toast skagen purkissa (4 annosta)
180g pakastekatkarapuja
50g punasipulia hienonnettuna
150g ranskankermaa
1rkl majoneesia
½dl tilliä hienonnettuna
1rkl sitruunan mehua
1tl sitruunan kuorta raastettuna
mustapippuria myllystä 
2-3 viipaletta saaristolaisleipää
4rkl kirjolohen mätiä

 Sulata katkaravut, huuhtele ne hyvin ja hienonna veitsellä pieneksi.
Sekoita ranskankerma, majoneesi, tilli, sitruunan kuori sekä mehu ja mustapippuri kulhossa. Lisää katkaravut ja sipuli.
Leikkaa leipäviipaleet kuutioiksi.
Lado leipäkuutiot ja katkarapuseos vuorotellen purkkeihin.
Koristele jokainen annos n. ruokalusikallisella mätiä. Voit käyttää myös punasipulisilppua ja tilliä koristeluun.
Anna maustua jääkaapissa vähintään 2 tuntia tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti