keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Poro ja piparjuuri ne helposti yhteen sopii

Nyt viimeinen näistä kastetarjoiluista, ja jälleen kerran herkullinen sellainen. Teimme kuten ohjeessa (Maku 4/09) ja pursotimme osan täytteestä crustadeihin ja osan Wäinämöisen palttoonappeihin. Crustadit pehmenivät nopeasti, eli vaikka ne pursotettiin valmiiksi vasta noin 1-2 tuntia ennen tarjoilua, niistä oli jo rapeus ehtinyt kadota. Palttoonapit pysyivät hyvinä ja täytekin maistui meidän suussa niiden kanssa jotenkin täydellisemmältä. Meidän mielestä noita crustadeja ei siis varsinaisesti tarvitisi varata lainkaan, vaikka kovin sieviä ovatkin. Palttoonappi versioita taas suosittelemme ehdottomasti, sillä tämä erittäin helppo valmistettava, mukavan näköinen lisä kahvipöydässä ja helppo myös vieraiden juhlissa napostella. Emme löytäneet valmista piparjuurituorejuustoa kuten ohjeessa kehoitettiin käyttämään, vaan korvasimme sen maustamattomalla tuorejuustolla ja piparjuuritahnalla. Toimii.


Poro-piparjuuricrustadit (n40kpl)
(1pkt (24kpl) crustadeja)
½-1ps Wäinämöisen palttoonappeja
20g kylmäsavustettua poronpaistia pienenpieninä kuutioina
½ punainen paprika pienenpieninä kuutioina
1½dl vaahtoutuvaa kermaa
125g maustamatonta tuorejuustoa
2-3rkl piparjuuritahnaa
mustapippuria myllystä rouhaistuna
tuoretta timjamia koristeluun
Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon loput ainekset. Pursota täyte crustadeihin ja palttoonappeihin juuri ennen tarjoilua. Koristele timjaminlehdillä.

PS Aiemmin olemme kirjoittaneet ja kommentoineet pelkästään yhteisellä nimellä “Patalintu”. Välillä tuntuu hullulta kommentoida yhteisellä nimellä, jos mielipide on kuitenkin vain toisen oma, joten lopultakin eriytimme profiilimme ja Patalinnun takaa löytyy siis nykyisin Hra Patalintu ja Rva Patalintu. Tämä oli helpoin jako, koska emme kuitenkaan halua kirjoittaa omilla nimillämme. Mistään ns. perinteisen herroittelun tai rouvittelun tarpeesta ei siis ole kyse ;)

PS2 Kuten jotkut ovatkin huomanneet, olemme lisänneet oikeaan sivupalkkiin monesta blogista tutun “lukijat” laatikon. Jos siis koet olevasi Patalinnun lukija, niin merkitse itsesi rohkeasti listaan. Se pitäisi myös helpottaa blogimme seuraamista, kun postaustahtimme on jatkuvasti niin säännöllisen epäsäännöllistä... :)

4 kommenttia:

 1. me olemme laittaneet croustades-paloihin aina pienen salaatinlehdenpalan pohjalle (ja sivuille) lössööntymistä ehkäisemään. toimii aika hyvin. pursotamme silti aina kuoret aika liki tarjoilua.

  toimii varmaan Väinämöisilläkin hyvin, nam!

  viimeksi kun haimme piparjuuritahnaa, se löytyi jostain epäloogisesta paikkaa Prismasta, vaan kun en muista mistä. oisko ollu kylmäkaapista? myyjältä kysymällä selvivi.

  VastaaPoista
 2. Tuopa onkin oiva vinkki Merituuli! Pitää koittaa noita salaatinlehtiä, kun poistetaan varoilta ostettu ekstrapaketti crustadeja kaapista. Kiitos!

  Piparjuuritahnan tosiaan löysimme (majoneesihyllystä), siksi sitä siihen tavan tuorejuustoon sotkimmekin. Se oli se valmis piparjuurituorejuusto, joka jäi löytymättä, mutta eipä haitannut. Itseasiassa varmaan parempi lopputulos näin :)

  VastaaPoista
 3. Ompa kivoja napostelupaloja! Olenkin järjestämässä juhlia (joihin suunnitteilla cocktailpaloja), joten tämä vinkki tuli tarpeeseen. Varmasti ihania =)

  VastaaPoista
 4. Nämä toimivatkin cocktailpaloina mainiosti. Mukavia kemuja! :)

  VastaaPoista