maanantai 28. syyskuuta 2009

Hurmaavat hummingbird muffinit

Seuraavaksi vuorossa muffinit (Glorian R&V 1/2009). Nämä olivat Rva Patalinnun oma henkilökohtainen suosikki kastetarjoiluista. Voisi jopa sanoa, että parhaita muffineita mitä on koskaan tullut tehtyä, tai edes syötyä. Siis aivan äärettömän mehevän muhevia, suussasulavan herkullisia ja täynnä upeita hedelmäaromeita vaniljalla ja kanelilla kruunattuna. Ah, ihanaa! Ei muuta sanottavaa, kuin että miksi ne jo loppuivat? Testatkaa, maistelkaa ja kertokaa oma mielipiteenne!


Kolibrimuffinit (24kpl)
3 isoa banaania haarukalla soseutettuna
2rpk (á227g) ananasmurskaa valutettuna
2½dl rouhittua pekaanipähkinää
1dl kookoshiutaleita
2tl vaniljasokeria
250g huoneenlämpöistä voita
5dl sokeria
4 kananmunaa
7½dl vehnäjauhoja
1tl ruokasoodaa
2tl kanelia
Kuorrutus
300g tuorejuustoa
1tl vaniljasokeria
150g huoneenlämpöistä voita
500g tomusokeria
nonparelleja tai sokerikukkia
Yhdistä banaanisose, ananasmurska, pähkinärouhe, kookoshiutaleet ja vaniljasokeri. Laita seos hetkeksi sivuun.
Vatkaa voita ja sokeria muutama minuutti. Lisää kananmunat joukkoon yksitellen vatkaten. Kääntele banaani-ananasseos vaahtoon. Yhdistä vehnäjauhot, ruokasooda ja kaneli keskenään. Sekoita jauhoseos taikinaan.
Laita paperiset muffinssivuoat muffinssipellin koloihin. Pelkät paperivuoat eivät riitä, sillä taikina on melkoisen raskasta! Paista muffineita 175C asteisessa uunissa, keskitasossa noin 25min. Kokeile tikulla että ne ovat varmasti kypsiä (tikkuun ei jää enää taikinaa). Anna muffineiden jäähtyä hyvin ennen kuorruttamista.
Valmista kuorrutus. Mittaa tuorejuusto kulhoon ja vatkaa se sähkövatkaimella ilmavaksi, noin 2min. Lisää vaniljasokeri ja voi. Jatka vatkaamista, kunnes seos on tasaista. Siivilöi tomusokeri joukkoon, ja jatka vatkaamista pienellä nopeudella, kunnes sokeri on sekoittunut muiden aineiden joukkoon. Levitä tai pursota kuorrutus jäähtyneiden muffineiden päälle. Koristele haluamallasi tavalla.
Meillä kuorrutusta jäi ihan hurjasti ylimääräistä, vaikka sitä muffineiden päällä (meidän mielestä) ihan reilusti olikin. Kun itse teemme näitä seuraavan kerran, leikkaamme kuorrutteen ainekset puoleen ohjeistetusta.
Huomiona vielä; kuorrutus ei paljon ajankaan kanssa kovene, vaan jää pehmeäksi. Säilytys voi siis olla hieman hankalaa, kun muffineita ei voi pinota päällekkäin, mutta syöminen on helppoa kun kuorrutus ei lohkeile ympäriinsä ;)

7 kommenttia:

  1. Kuului ehdottomiin suosikkeihin myös täällä! Tosin aika lailla samassa sarjassa painii täytekakun kanssa. Herkkusuu mikä herkkusuu... :)

    VastaaPoista
  2. Herkkua tosiaan - reilusti sokeria ja voita, mikäpä sitä pilaisi ;)

    VastaaPoista
  3. Moi!
    Tein näitä muffineita, mutta kuorrutuksesta tuli tosi löysä. Mitä tuorejuustoa käytit? Käytitkö voita vai margariinia? Vai keksitkö mikä muu voisi olla syynä kuorrutteen löysyyteen? Muuten muffinit olivat varsin herkullisia, mutta ulkonäössä olisi ollut parantamisen varaa...

    VastaaPoista
  4. Moi Tuulikki!
    Meillä oli käytössä Philadelphia-juusto ja ihan perus Valion voi. Me huomasimme, että kuorrutus tuntui löystyvän, mitä kauemmin sitä vatkasi tomusokerin lisäämisen jälkeen. Eli vatkausta ei varmaan siinä vaiheessa kannata jatkaa, kuin juuri sen verran, että sokeri on sekoittunut muiden aineiden joukkoon. Mitään kovaa kuorrutus ei ole, eli se ei muutu pinnaltakaan "rapeaksi", kuten esim. piparkakkuihin käytettävä tomusokerikuorrutus, mutta ei kyllä tietysti ole valuvaakaan. Meillä se pysyi hyvin tuossa muodossa kuin kuvissakin näkyy, mutta muffineiden säilytys on hieman haastavaa, kun niitä ei voi mitenkään pinota päällekkäin.

    VastaaPoista
  5. Hei!
    Haluan vaan keroa että teinpä äsken näitä muffineita enkä ole pitkään aikaan syönyt mitään niin hyvää! :-)
    Ainoa huono juttu on että toi kuorrute ei kovetu (luulin että kovettuu) eli se jää sellaiseksi mössöksi.. pitäisikö se laittaa jääkaappiin tms? :o

    <3: kolibrimuffineifin rakastunut!

    VastaaPoista
  6. Hei Sofia!
    Tuossa edellisessä kommentissa tulikin puitua kuorrutus"ongelmaa". Lisäsin nyt huomautuksen kuorrutteen pehmeydestä myös itse tekstiin.

    Kolibrimuffineiden fanikunta kasvaa =D
    Kiitos palautteesta ja kiva kun palasit kertomaan testituloksen!

    VastaaPoista
  7. Mihinkähän mun äskeinen kommentti katosi? No mutta, piti ainakin sanomani, että tein näitä toisen pienen tytön tämänpäiväisiin kastejuhliin, ihania!

    VastaaPoista