torstai 11. helmikuuta 2016

KIINALAINEN KLASSIKKO - KANAA KUNG PAO



Yksi omista suosikeistani kotimaisissa kiinalaisissa ravintoloissa on usein kanaa Kung Pao. Sanon usein, koska ei kuitenkaan läheskään aina. Ruokalaji vaihtelee ravintolasta riippuen ja joskus se on tosi hyvää, joskus vähän jotain sinne päin (turhan limaista tuotosta). Yhdistävä tekijä ruuassa kuitenkin on se, että siinä on kanaa ja pähkinöitä sekä jotain kasviksia.

Kaikkein paras Kung Pao on kuitenkin tähän mennessä tullut maistettua omassa keittiössä tällä Glorian ruoka&viini lehdestä 2/2015 löytyneellä reseptillä tehtynä. Yksinkertainen, nopea ruoka jossa on maut ja rakenne kohdillaan! Ruuan kriittisin osa on maapähkinöiden paahtaminen uunissa, sillä ne palavat helposti. Muista siis, että niitä ei kannata yliaikaa uuniin unohtaa ja muutenkin niitä kannattaa välillä vähän tarkkailla ja pyöräyttää kerran lastalla ympäri. Oikeasti ruoka kuuluisi tarjoilla riisin kera, mutta toimi oikein hyvin myös kuvan nuudeleiden kanssa.

Ruokaa tulee melko paljon ruokatarvikkeita jotka monella ehkä kuuluvat hieman erikoisempien joukkoon, kuten maapähkinäöljy ja hoisin-kastike, mutta voin luvata, että tätä ruokaa tekee mieli tehdä usein kun sen makuun kerran pääsee, joten öljyt ja kastikkeet eivät tule hapantumaan kaapin perälle.

Kanaa Kung Pao
500g broilerin sisäfilettä
½dl maapähkinöitä
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2tl raastettua inkivääriä
3 kevätsipulia hienonnettuna - pidä valkoiset ja vihreät osat erillään
3rkl maapähkinäöljyä (onnistuu myös esim. rypsiöljyssä)
3-4 kuivattua chilipalkoa

Marinadi
1rkl soijakastiketta
2tl kuivaa sherryä tai kiinalaista riisiviiniä (olen jättänyt pois tai korvannut pienellä tilkalla riisiviinietikkaa)
1½tl maissitärkkelystä (Maizena)
Sekoita ainekset keskenään.

Kastike
2rkl balsamiviinietikkaa
2tl soijakastiketta
2tl hoisin-kastiketta (ei pakollinen tämäkään)
2tl seesamiöljyä
4tl sokeria
2tl maissitärkkelystä (Maizena)
½-1tl mustapippuria myllystä rouhaistuna
Sekoita ainekset keskenään.

Paahda maapähkinöitä 225-asteisessa uunissa, n.5min tai kunnes ne saavat väriä pintaansa. Anna jäähtyä sen verran, että saat ne sormineen kuorittua.
Paloittele broilerinfileet suupalan kokoisiksi ja laita ne marinadiin n. 15 minuutiksi huoneenlämpöön.
Kuumenna maapähkinäöljy wokkipannussa. Paista kuivattuja chilejä n.½minuuttia. Nosta broilerit marinadista ja lisää pannuun. Paista kypsäksi. Lisää valkosipuli, inkivääri sekä kevätsipulin vaalea osa, paista n.½ minuuttia. Lisää kastike ja sekoita. Lisää pähkinät. Ripota kevätsipulin vihreät osat pinnalle ja tarjoa keitetyn riisin tai nuudelin kera.



 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti