lauantai 19. kesäkuuta 2010

Prinsessamakeisia

Pikku E ja minä kävimme tervehtimässä tyttöä kymmenen päivää nuorempaa ystävää ja äitiään aivan ihanalla siirtolapuutarhamökillä. En ole ennen päässyt missään tuollaisella mökkialuella, saati sitten mökissä, käymään ja yllätyin miten tilava ja viihtyisä itse mökki oli ja miten iso ja viehättävä piha sitä ympäröi. Pihalla oli reilusti tilaa viljelyksille, mutta oleskelutilaakin jäi vielä reippaanlaisesti. Tuntui uskomattomalle sukeltaa rauhalliseen puutarhamiljööseen keskeltä ankeita kerrostaloja ja unohtaa sen jälkeen ympäröivä kaupunki täysin. Todella ihastuttava paikka! Ja voi miten se oman puutarhan kaipuu taas kasvoikaan...



Saimme poislähtiessä mukaamme tontin reunalla hurjana kasvavista raparperipuskista muutaman raparperitangon, joiden avulla pääsin heti testaamaan vastikään Bonaquan mainoksesta bongaamaani raparperiherkkua. Mansikka-raparperimarmeladin sanotaan säilyvän jääkaapissa kuukausia, mutta sen verran makoisaa marmeladi on, että vähän epäilen tuota säilyvyyttä ;D Marmeladilohkot tarjoiltiin ohjeen mukaan brie-juuston kumppanina, ja hienostihan tuo suolaisen ja makean liitto jälleen kerran toimii. Juuston on tärkeää olla huoneenlämpöistä, että sen kaikki aromit tulevat hyödynnettyä, muuten marmeladin makeus peittää sen helposti. Marmeladi taas pysyy parhaiten muodossaan jääkaappikylmänä. Me napostelimme näitä Ruotsin prinsessahäitä katsellessa ja ne sopivat siihen tarkoitukseen kerrassaan loistavasti. Varsinaisia prinsesspalojahan nämä ovatkin näöltään, varsinkin jos kuvittelee rosepippurin palaset mielessään pikkuruisiksi ruusun terälehdiksi. Prinsessajuhlien lisäksi näitä voisi suositella myös pieniksi cocktailpaloiksi tai parin palan verran hyvän aterian päätteeksi. Voisin kuvitella, että maistuisivat hyvin myös iloisesti pirskahtelevan kuplajuoman rinnalla.

Mansikka-raparperimarmeladi
250g (pakaste)mansikoita
150g raparperiä kuorittuna, pieninä paloina
3rkl limetin mehua
½tl jauhettua inkivääriä
1pkt (330g) hillo-marmeladisokeria
1liivatelehti
Mittaa kattilaan mansikat, raparperi, limetin mehu, inkivääri ja sokeri. Kiehausta seos ja keitä miedolla lämmöllä 5min. Laita liivatelehti pehmenemään kylmään veteen viideksi minuutiksi. Purista liivatelehti liiasta vedestä ja lisää se marmeladin joukkoon. Kaada seos vuokaan tai rasiaan (ohjeessa 15cmx15cm rasia, meillä pyöreä 18cm halkaisijaltaan olevan alumiinivuoka). Anna jäähtyä aluksi huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.


Tarjoilu
Leikkaa brie-juusto sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa mansikka-raparperimarmeladista pienet kuutiot ja pistä cocktailtikulla kiinni juustopalaan. Koristele rosepippurilla.

Maisteltiin häähumun ohessa myös näitä laivalta ostettuja 
Victorian ja Danielin hääkonvehteja. 
Ei voi huonoksi sanoa niitäkään :)

2 kommenttia:

  1. Minustakin siirtolapuutarhoissa on ajatuksena jotain ihanaa, en ole minäkään käynyt koskaan.

    Samoja konvehteja nautittiin meilläkin eilen :)

    VastaaPoista
  2. Merituuli, kannattaa mennä käväisemään jos vaan tilaisuus koittaa. Ihastuttava oli muutenkin kuin vaan ajatukseltaan. Vaikkakaan ei ehkä silti kuitenkaan ihan mulle sopiva mökkeilymuoto - mä tarvitsen viereen sitä vettä, omaa järven tai merenrantaa.

    Marmeladi ei herättänyt ajatuksia? Hyvää oli sekin ;)

    VastaaPoista