perjantai 5. syyskuuta 2008

Lämpimät täytetyt kurkut

Jostain oli päähän tarttunut sellainen ajatus että kurkkuja voi täyttää kesäkurpitsan tapaan ja paistaa uunissa. Netistä löytyikin jotain täytettyjen kurkkujen ohjeita, mutta useimmat olivat kuitenkin ihan kylmiä versioita. Muutamia löytyi myös lämpimänä, mutta täytevaihtoehdot eivät jotenkin tuntuneet kokeilemisen arvoisilta. Niinpä sitten oman pähkäilyn tuloksena syntyi tämä lämmin kreikkalainen salaatti :) Ja oli muuten hyvää, nautiskeltiin loimulohen kanssa! Kurkku oli nyt aika iso ja paksukuorinen, joten sitä olisi ehkä saanut pitää jopa hivenen pidempään uunissa. Maku oli kuitenkin miellyttävän kirpeä, eikä rakenne ollut yhtään lössähtänyt kuten kesäkurpitsalle helposti käy. Tämä täyte määrä on siis n.20cm pitkälle ja melko paksulle avomaan kurkulle.

Täyte:
1 avomaan kurkku
2-3 kirsikkatomaattia pieneksi pilkottuna
1 pieni punasipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi silputtuna
60g fetaa murennettuna
3 isoa oliivia pieneksi pilkottuna
2rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
Pinnalle:
pari rkl leivänmuruja
2rkl parmesanjuustoa raastettuna
oliiviöljyä
Leikkaa kurkku kahtia pituussuunnassa. Kaavi sisus pois esim. ruokalusikalla. Pilko sisus pieneksi ja sekoita se ja täytteen ainekset keskenään.
Täytä kurkun puolikkaat seoksella ja levitä päälle leivänmurut. Pirskottele pinnalle vielä oliiviöljyä ja paista 190C asteessa 45min.

2 kommenttia:

  1. Ompa jännää, että kurkkuakin pystyy täyttämään! Luulisi, että lässähtää pienestäkin kypsennyksestä kun sisältää niin paljon vettä. Tätä pitääkin testata!

    VastaaPoista
  2. Meitäkin ajatus ensin epäilytti, mutta onneksi kokeiltiin. Paksukuorisella avomaankurkulla toimi hyvin eikä mitään lässähdyksen vaaraa ollut näkyvissä. Muiden maiden kasvihuonekurkuilla en usko yhtä hyvin onnistuvan (tosin mistä sitäkään varmasti kokeilematta tietää). Kiitos kommentista!

    VastaaPoista