keskiviikko 24. syyskuuta 2008

Kantarelliunelma

Katsokaa ja ihastelkaa noita kantarelleja viereisessä kuvassa (mukana myös muutama suppilo)! Nämä löysimme pari viikkoa sitten ja se oli meille oikea unelma-aarre. Kyllä harmitti että kamera jäi kotiin, sillä näitä ihanuuksia olisi ehdottomasti pitänyt kuvata myös oikeassa ympäristössään. Olemmehan toki kuulleet kerrottavan kantarelliapajista jossa on tanner keltaisenaan sienistä, mutta koskaan emme itse ole (lähellekään) sellaiseen paikkaan osuneet. Paitsi nyt. Vaikkakin myönnettäköön että alue edelleenkin oli melko pieni. Värikin oli ihan uskomattoman keltainen (kuva ei huijaa), yleensä olemme onnistuneet törmämään hieman kuivuneisiin versioihin. Ja vaikka nämä kokonsakin puolesta olivat jo melkoisen isoja, laatu oli silti erinomainen.
Juhlistaaksemme tätä erinomaista saalista, halusimme nauttia ne jotenkin tavallisesta poiketen, mutta kuitenkin niin että kantarellit ovat ehdottomassa pääosassa. Päädyimme seuraavanlaiseen bruschetta-tyyppiseen ratkaisuun, perustuen siihen mitä kaikkea muuta kaapista jo valmiiksi löytyi. Ja siis aivan ihanaa – me emme muuttaisi mitään!

Kantarelli-prosciutto-leivät (2hlö)
150g viipaloituja kantarelleja
½rkl oliiviöljyä paistamiseen
Nokare voita
1 pieni sipuli hienonnettuna
1rkl hienonnettua lehtipersiljaa
Hyppysellinen suolaa
Pari rouhaisua mustapippuria
2 siivua prosciutto-kinkkua
Ciabatta leipää
1 valkosipulin kynsi halkaistuna
Pari salaatin lehvää
Paista kantarelleja öljyssä sipulin kanssa. Kun neste on haihtunut sienistä halutun verran, laita joukkoon pieni nokare voita, hyppysellinen suolaa ja mausta suolalla sekä persiljalla. Ruskista prosciutto siivuja hetki molemmin puolin. Paahda halkaistut ciabatta-leipä viipaleet kuumalla pannulla. Hiero leivän pintaa valkosipulilla ja pirskottele päälle myös hieman oliiviöljyä. Asettele leivän päälle prosciuttot, paistetut sienet sekä salaatti ja nautiskele!

2 kommenttia:

  1. Hieno blogi teillä!
    Piti tulla heti kurkkaamaan kun olit Petra mun puolukoita kommentoinut. Saahan teidät suosikiksi Blogilistalla, alan seuraamaan vakituisesti kun selkeästi teilläkin on Italian ja muunkin välimerenalueen sapuskeet lähellä kieltä.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Veera! :) Toki saa linkittää, kysymättäkin.
    Välimeren maut on meillä tosiaan lähellä sydäntä, vaikka yritetään parhaamme mukaan kokeilla kaikenlaista. Mahd. pian kyllä pakko yrittää kehittää jotain puolukkaista täälläkin päin. Sulta ainakin löytyy hyviä valmiita ideoita jos ei oma ajatus kulje :)

    VastaaPoista