maanantai 30. kesäkuuta 2008

Herkkua luksustähteistä

Lauantailta jäi yli melkein täysi purkillinen Ricotta-juustoa ja sitä pinaattikastikettakin lähes puoli litraa (kuten sanottu, se oli reilu annos...), joten sunnuntaina oli miettiminen mihin ne käyttäisi kun kumpaakaan ei todellakaan halunnut hukkaan heittää. Heräsi ajatus että voisikohan niistä saada lasagnen aikaiseksi ja yllätys oli suuri kun hakukoneesta ponnahti useita osumia haulla ricottapinaattilasagne. Ei sitten sekään ollut niin omaperäinen ajatus kuin ensin tuntui :) Yksikään ohje ei kuitenkaan toiminut sellaisenaan, joten lopputulos oli omiin tarpeisiin sopiva viritys. Ja tätä tehdään todellakin uudestaan vaikkei tähteitä olisikaan!

Ricotta-pinaatti-lasagne
12 lasagnelevyä
200g Ricotta-juustoa
4½dl pinaattikastike (ohje täällä)
1dl tuoretta Parmesan-juustoraastetta
½ punttia basilikaa
1tlk (400g) tomaattimurskaa
1rkl tomaatipyrettä
1 iso punasipuli pieneksi silputtuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1rkl oliiviöljyä
(1-)3 maustemittaa cayennejauhetta
suolaa ja mustapippuria
Tuore mozzarella tai mozzarella raastetta
Tee ensin tomaattikastike. Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa ja lisää punasipuli. Pehmennä sipulia miedolla lämmöllä n.10min. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, tomaattipure sekä mausteet ja hauduta ilman kantta n.15 minuuttia.
Sekoita Ricotta ja Parmesan pinaattikastikkeeseen. Jos käytät valmista kastiketta, sitä voi hieman lämmittää ettei se ole ihan jääkaappikylmää.
Laita uunivuoan pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Levitä sen päälle kerros lasagnelevyjä (3kpl). Levitä päälle neljäsosa pinaattikastikkeesta ja ripottele pinnalle basilikan lehtiä. Levitä päälle ohut kerros tomaattikastiketta. Toista kerrokset vielä kaksi kertaa. Laita viimeisen tomaattikerroksen päälle lasagnelevyt ja pinnalle viimeinen neljäsosa pinaattikastiketta. Ripottele pinnalle vielä mozzarellaraastetta tai revi tuore mozzarella pieniksi paloiksi. Paista 200C asteessa n.1 tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti