sunnuntai 22. kesäkuuta 2008

Juhannuksen Tiramisu

Juhannusta viettelimme muualla valmiissa pöydässä, mutta jälkiruoan sentään saimme viedä mukanamme. Italialainen Tiramisu on kiinnostanut jo pidemmän aikaa ja nyt sitten tuli sopiva tilaisuus sitä kokeilla. Perinteisissä ohjeissa olevat valkuais-ja keltuaisvaahto epäilyttivät, joten päädyimme käyttämään ihan vain luomukermavaahtoa. Pitää varmaan maistella oikeaa Tiramisua kun menee seuraavan kerran Italiaan, niin voi sitten ihan tosissaan tehdä vertailua näiden vaahtojen välillä. Tähän laitoimme vielä Juhannuksen kunniaksi päälle mansikoita, ja pakko sanoa että ne kyllä aika mukavasti raikastivat kokonaisuutta. Ainekset saattavat vaikuttaa eksoottisilta, mutta löytyivät helposti tuosta lähikaupasta (CM).

Kermainen Tiramisu
24kpl (1pkt) Savoiardi-keksiä (riippuen tietysti vähän astian koosta)
2 kuppia vahvaa huoneenlämpöistä kahvia (espresso)
½ kuppia Madeira viiniä (aidossa tietysti käytetään Marsalaa...)
2½dl kuohukermaa
30g fariinisokeria (meistä korvasi hyvin "vaaditun" Muscavado-sokerin)
250g Mascarpone-juustoa
muutama pala raastettua tummaa suklaata (meillä pistaasi-tummasuklaa)
mansikoita ja mintunlehtiä koristeluun
Kaada kahvi ja viini matalaan astiaan. Vatkaa kerma ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita Mascarpone juusto lusikalla kermavaahtoon tasaisesti. Kostuta (älä liota) puolet Savoiardi-kekseistä kahvi-viiniseokseen ja laita ne tarjoiluastian pohjalle vierekkäin. Laita päälle noin puolet täytteestä ja ripota hieman suklaaraastetta päälle. Kostuta loput keksit kahvissa ja lado ne edellisen kerroksen päälle. Levitä päälle loput täytteestä. Anna kostua jääkaapissa ainakin kaksi tuntia (voi olla reilusti pidempäänkin). Ennen tarjoilua ripota pinnalle vielä suklaaraastetta ja koristele mansikoilla ja mintunlehdillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti