sunnuntai 1. helmikuuta 2015

ARKIAAMUJEN AAMUPALASUOSIKKI
Meillä syödään joka aamu aamupala, siitäkin huolimatta, että lapset syövät uuden aamiaisen hetken päästä päiväkodissa. Ilman aamiaista ei päivä lähde käyntiin, meillä on sisäistetty hyvinkin vahvasti lause: "aamiainen on päivän tärkein ateria". Hyvä aamupala, parempi mieli koko päivän. Aika tietysti tuppaa aamuisin olemaan kortilla, kun mahdollisimman pian heräämisen jälkeen yrittää liikkeelle päästä, joten nyt olen hyvin onnellinen siitä, että tulimme kokeilleeksi tuorepuuroa, vaikka tavallinen puuro ei meidän ruokalistaan ole aamuisin kuulunut. Tätä syödään meillä nykyisin lähes joka arkiaamu, kunhan vain muistaa sen illalla laittaa valmiiksi.

Tuorepuuron paras puoli on todellakin se, että se valmistetaan jo edellisenä iltana, joten aamulla ei tarvitse muuta kuin poimia kippo jääkaapista ja alkaa lusikoimaan. Sen lisäksi tuo ei ehkä niin kaunis mössö, on myös herkullista ja kaupan päälle erittäin terveellistäkin. Lisäksi sitä pystyy muuntelemaan makunsa mukaan hiutaleita, nestettä ja muita lisukkeita vaihtelemalla, joten joka aamu annos ei tosiaan ole kuvissa näkyvä marjaversio, vaikka se yleisin combo meillä onkin. Suosittelen kokeilemaan, tähän on helppo jäädä koukkuun ;) Alla tämä meidän suosikki, suluissa muita vaihtoehtoja.

Aamun pelastaja - tuorepuuro
1dl kaurahiutaleita (tai jotain muita, kaura on eniten meidän makuun)
1dl mantelimaitoa (tai esim.soijamaitoa tai vaikka tavan maitoa)
1dl turkkilaista jugurttia (luonnon jugurttia, soijajugurttia tms)
1tl hunajaa (ei välttämätön)
1tl chian siemeniä (muutkin siemenet käy, tai voi olla ilman)
1tl maapähkinävoita / ½-1rkl rouhittuja pähkinöitä (tai voi olla ilman)
Maun mukaan marjoja tai hedelmiä (illalla annokseen laitetut pakastemarjat sulavat juuri sopivasti aamuksi, päärynää, persimonia, omenakuutioiden kanssa voi ripottaa myös kanelia...)

Sekoita kaikki muut ainekset keskenään sekaisin, lisää marjat tai hedelmät päälle ja laita jääkaappiin aamua odottelemaan. 
(kuvassa jugurtti ei ole sekoitettu mukaan, kun on edes vähän nätimpi noin ;))

2 kommenttia:

  1. Tuorepuurot sopii tällaiselle aamu-uniselle niin hyvin. :D Maapähkinävoita en olekkaan vielä kokeillut puurossa.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamu-uniselle, tai muuten vaan aamukiireiselle :) Maapähkinävoi tuolla seassa on niiiin hyvää...

      Poista