maanantai 27. lokakuuta 2014

SYKSYINEN UUNIMUNAKAS PEKONISTA, LEHTIKAALISTA JA SUPPILOVAHVEROISTA





Loppusyksy on näköjään tullut, näitä kuvia katsoo. Valo jäi jonnekin, mutta yritetään sen olla häiritsemättä. Ruoka itsessään on täydellistä syysruokaa. Ravitsevaa, maukasta ja hyödyntää metsästä saatua sienisaalista. Ja arvatkaas mitä - siinä on myös lehtikaalia! Ihan selkeä meidän perheen tämän syksyn suosikkikasvis, melkein harmittaa kun ei olla hoksattu sen hyvyyttä aiemmin.

Tein uunimunakasta, johon laitoin suppilovahveroiden ja lehtikaalin lisäksi myös sipulia ja pekonia. Onko siellä joku, jonka mielestä näistä raaka-aineista voi saada aikaan jotain muuta kuin superherkullisen illallisen? En usko ;) Helppo ja nopea tämä oli myös, kuinkas muuten.

Uunimunakas - pekonilla, sienillä ja lehtikaalilla
4 siivua pekonia pieneksi pilkottuna
1 sipuli hienonnettuna
n.100g lehtikaalia hienonnettuna
n. ½ litraa suppilovahveroita (tai muita sieniä) pilkottuna
7 kananmunaa
tilkka maitoa (n.2rkl)
100g juustoraastetta (meillä Mustaleima-rouhetta)
Timjamin lehtiä, n.1-2rkl
Mustapippuria ja suolaa

Paista ensin pekoni kuivalla pannulla, niin että se saa väriä, mutta ei ole ihan koppura. Nosta pekonit syrjään talouspaperin päälle. Kuulosta sipuli ja lisää sienet. Paista kunnes sienet alkavat vähän ruskistua. Lisää kaali ja paista niin että se pehmenee. Vatkaa kananmunia kulhossa, niin että niihin muodostuu vaahtoa. Mausta timjamilla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon sieniseos, juustoraaste sekä pekoni. Kaada munaseos voideltuun/öljyttyyn uunivuokaan. Paista 180C-asteisessa uunissa 20-25min.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti