maanantai 26. toukokuuta 2014

PANDA-KAKKU TIIKERITÄYTTEELLÄ



Pojan 3v-synttäreiden eläintarhateemainen kakku sai kunnian olla panda. Oikeastaan keksin koko kakkuidean ensin, ja siitä sen eläintarhan ;) Meitä oli juhlissa n.15 aikuista ja 15 lasta, joten kakku sai olla muhkea. Päädyin siis tekemään sen kääretorttulevyistä ja leikkasin sitten suoraan karhun pään muotoon. Ensin ajattelin tekeväni  pyöreän kakun erikseen ja korvat muffinsseista, mutta olin kaikenkaikkiaan tyytyväinen tähän toteutukseen. Kääretorttulevyt olivat tosi kuohkeita, sain ne leikattua voipaperiin leikkaamani sabluunan avulla hyvin muotoon ja vaahtokarkkikuorrutteen levittäminen koko komeuden ylle sujui helposti.

Täytteen kehittely alkoi Glorian R&V.n juhlanumeron kansikuvakakusta, jossa oli täytteenä appelsiinimarmelaadia, pensasmustikoita ja kookosmoussea. Marmelaadi ja mustikat jäivät toteutukseen mukaan, mutta moussen vaihdoin vaniljaan useampia makunystyröitä miellyttääkseni (itseni kyllä tekisi vielä mieli koittaa sitä kookostakin). Tämä olikin oikein onnistunut makuyhdistelmä ja pojan kummitäti keksikin, että sehän maistuu ihan tiikerijäätelöltä. Ja niin se teki! Jos siis tiikerijäätelö on herkkuasi, niin kokeile toki tätä kakuntäytettä.

Mustat koristeet kaulitsin pari sekuntia mikrossa pehmenneistä salmiakkitoffee Kick-patukoista. Suun piirsin elintarviketussilla, jota käytin jo viime kesänä tyttären spiderman-kakkuun.

1. Valmista kääretorttulevyt
2. Keitä sitrusmarmelaadi
3. Leikkaa kakkupohjat oikeaan muotoon
4. Valmista vaniljamousse
5. Laita viiden munan pohja alimmaiseksi.
6. Kostuta pohja esim vaniljamaidolla tai appelsiinimehulla.
Jos marmelaadi on löysää, älä kostuta liikaa.
7. Levitä päälle puolet marmelaadista ja sen päälle puolet vaniljarahkasta. Töpöttele joukkoon pensasmustikoita.
8. Ota 4 munan pohja ja nosta se ensimmäisen kerroksen päälle.
Kostuta ja täytä kuten ensimmäinen kerros.
9. Nosta päälle viimeinen torttulevy ja kostuta se. Anna tekeytyä vähintään neljä tuntia, tai mielellään yön yli.






Kääretorttulevyt
3:n, 4:n ja 5:n munan tortut.
Tee jokainen torttupohja erikseen, samalla tavalla. Ensimmäiseen pohjaan 3 munaa, toiseen 4 ja kolmanteen 5kpl. Tarkkaile paistoaikaa jokaisen kohdalla. Minä paistoin pohjia n.9-13 min. Lämmitä uuni 200C asteeseen.
Ota kaksi samankokoista lasia. Riko munat toiseen lasiin (ensin 3 kerrallaan). Mittaa toiseen lasiin sivusta katsoen munien verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon. Mittaa lasiin sen jälkeen munien verran jauhoja: puolet perunajauhoa, puolet vehnäjauhoja ja sekoita joukkoon 1tl leivinjauhetta. Kaada munat sokerien kera kulhoon ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi jauhot mukaan ja kääntele varovasti nuolijalla tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina leivinpaperoidulle pellille ja paista kypsäksi (voit tarkistaa hammastikulla - kun taikina ei enää tartu tikkuun, pohja on valmis). Jätä mahdollisimman vaaleaksi. Kumoa pohja sokeroidulle voipaperille jäähtymään. Valmista muut pohjat.Jos pohjat joutuvat odottamaan täyttämistä jäähdyttyään, peitä ne liinalla tai kelmulla, etteivät ne kuivahda.

Appelsiini-sitruunamarmelaadi
2 appelsiinia
1 sitruuna
1,5dl hillo-marmelaadisokeria
Pese hedelmät huolellisesti harjan kanssa. Raasta yhden appelsiinin ja sitruunan kuori, varo ettei mukaan tule yhtään valkoista. Kuori hedelmät, poista kalvot ja pilko hedelmät. Laita raastettu kuori, hedelmät ja sokeri kattilaan. Keitä n.10-15 min. Marmelaadi hyytyy jäähtyessään. 

Vaniljamousse
4 liivatelehteä
2dl vispikermaa
400g vaniljarahkaa
1rkl vaniljasokeria
2rkl vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta 2rkl vettä vaniljasokerilla ja kiehauta se. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan vaniljaveteen. Sekoita liivateseos rahkan joukkoon ja kääntele lopuksi kermavaahto mukaan.

Lisäksi rasia pensasmustikoita
3dl vispikermaa (ripaus sokeria)
750g vaahtokarkin makuista kaulintamassaa
3-4 Kick-patukkaa

11. Vatkaa kerma (ja sokeri) vaahdoksi
12. Kaulitse vaahtokarkkitaikina tomusokeroidulla alustalla ohueksi, n. pari milliä paksuksi levyksi.
13. Päällystä kakku kauttaaltaan kermavaahdolla ja tasoita se huolellisesti.
14. Nosta vaahtokarkkilevy kakun päälle ja muotoile ja kakun muotojen mukaan. Leikkaa reunoista ylimääräiset pois (jos niissä ei ole kermavaahtoa, voit säilyttää ne kelmuun käärittynä esim. koristeiden tekemistä varten.
15. Kaulitse Kick-patukat ohueksi levyksi. Voit käyttää niitä pari sekuntia mikrossa, niin että ne hieman pehmenevät.
16. Leikkaa levystä mieleisesi kuviot ja asettele ne kakun päälle. Ne tarttuvat hyvin päälle hieman vedellä sipaistuna.
Vaahtokarkkitaikinakuorrutus kannattaa tehdä vähintään muutama tunti ennen tarjoilua, tai jo edellisenä iltana, niin se pehmenee leikkausta varten.

6 kommenttia:

  1. Kateudesta lähes vihreänä luen teemasynttäreistä! Minäkin aina niin haaveilen sellaisista, mutta koskaan en jaksa/ehdi/pysty/kykene... Kakkukin niin ihana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Paula! Mutta älä turhaan vihertele, ei siihen teemaa tarvita, että tulee ihanat juhlat. Mä taidan olla omassa tekemisessä teema-riippuvainen, mut sehän hienoa, että sujuu muutenkin :)

      Poista
  2. Vautsi miten hieno kakku! Ja punavalkoinen tarjotin on ihanan pirteä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Mä tykkään tuosta tarjottimesta ympäri vuoden, vaikka sen joulusesonkina olenkin ostanut ;D

      Poista
  3. Uskomattoman suloinen! Ja kuulostaa superhyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Salla, mun makuun tämä oli maukasta :) Nyt onkin taas leivonnat käynnissä seuraavia synttäreitä varten...

      Poista