keskiviikko 5. helmikuuta 2014

PORTOBELLO-VUOHENJUUSTO HAMPURILAINEN




Meidän on pitänyt jo vaikka kuinka kauan kokeilla Chocochili-blogin Elinan portobelloburgereita, mutta kyseiset sienet tuntuvat olevan kortilla aina kun niitä suunnittelee ostavansa. Nyt kun tuoreita portobelloja tuli vastaan samalla kun kuumeisesti pähkäiltiin, että mitäs mukavaa ja nopeaa tällä viikolla syötäisiin, oli helppo päätös sujauttaa sienet ostoskoriin.

Sienten marinadi kopsittiin suoraan Elinalta, mutta muuten tuli tehtyä pieniä muutoksia. Tofu vaihtui vuohenjuustoon ja punasipulit karamelisoitiin ennen sämpylän väliin sujauttamista. Lisäksi vähän salaattia, kaupan valmista pestoa ja tomaattia. Lisukkeina pikaranskalaiset. Seuraavan kerran ja paremmalla aikaa itsetehty coleslaw olisi varmasti täydellinen lisä.

Minun makuuni aivan ihanaa juuri näin, mies kaipaili omaansa pekonia... Ja itsetehtyä pestoa (en kiellä etteikö se olisi hyvää). Lapsille ei sienet maistuneet ja onhan iso portobello toki ihan eri olomuodossa kuin rapeaksi paistetut suppilot tai kantarellit, mitkä ovat varsinkin tytön suurta herkkua. Pikkuveli kuitenkin osallistui innolla sienten valmistukseen, ja kehui moneen otteeseen miten hyvältä tuoksuu. Mukavaa yhteistä tekemistä äidille ja pojalle, kun isi ja tytär olivat jalkapallotreeneissä. Valmistui nopeasti ja helposti, joskus viikonloppuversiona voidaan sitten vielä tehdä lisäyksiä vaikka jokaiselle syöjälle omien toiveiden mukaan.

Portobello-vuohenjuusto hampurilaiset (marinadi 4:lle)
1 portobello /syöjä
1dl oliiviöljyä
2rkl balsamicoetikkaa
1-2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
3tl kuivattua meiramia
maun mukaan suolaa ja mustapippuria
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Poista sienistä kannat sekä heltat. Sivele sienet kauttaaltaan reilusti marinadilla. Voit antaa marinoitua jokusen tunnin, tai paistaa saman tien kuten me teimme. Paista 200C asteessa n.15min, kunnes sienet ovat kypsiä.

salaattia
tomaattisiivuja
vuohenjuustoa
pestoa
täysjyväsämpylöitä
Karamelisoitua punasipulia

Karamelisoitu sipuli
2 (puna)sipulia
2rkl oliiviöljyä
1-2tl balsamicoetikkaa
1rkl sokeria
ripaus suolaa
Paistele sipulirenkaita keskilämmöllä kunnes neste on haihtunut ja sipulit pehmeitä ja mukavan tahmeita.

Paahda sämpylät ja sivele puolikkaat pestolla. Kokoa burgeri makusi mukaan.

4 kommenttia:

  1. Nam, näyttää ja kuulostaa aivan superherkulliselta, sillä vuohenjuusto on lempparini!

    VastaaPoista
  2. Siltasessa Helsingin Hämeentiellä sai ennen portobello-burgereita. Kun niitä nyt ei sieltä enää saa, olen useasti miettinyt, että pitäisi varmaan itse tehdä. Vielä en ole tehnyt. Nyt kyllä aion ja juuri tällä ohjeella :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hei, tosi kiva kuulla, että tästä löytyi inspistä! Käyhän vinkkaamassa mitä tekisit toisin (jos jotain) vanhan makumuiston pohjalta :)

      Poista