maanantai 31. joulukuuta 2012

Steak & cheese

Jos ette vielä lähteneet valmistamaan eilen postaamaani paistia, niin ehkä tämän jälkeen?

 Paistin loput kätkettiin patongin sisään ja kylläpä oli herkkua tämäkin.
Silloin harvoin kun käymme Subwayssä, niin meidän molempien tilaus on aina paahdettu steak&cheese, parmesansämpylään, chipotlesoosilla, ja kaikki muu mukaan paitsi raaka punasipuli. Joskus kun ekan kerran käytiin sitä tuli otettua ja oli sen verran hyvää, että ei ole tullut mieleen maistaakaan muuta. Ehkä se on virhe (?) mutta harvoin kun käy ei halua riskeerata. Missään muualla ei muuten yhtä rajoittuneita ollakaan, yleensä tulee ravintolassa/ruokalassa tilattua aina jotain uutta. No, Classic Pizzassa jossa tulee välillä käytyä työpaikkalounaalla, olen tämän viimeisen puolen vuoden ajan ottanut joka kerta sen punajuuripitsan kun se on niin ihanaa... 
Vuoden lopun kunniaksi salaiset pikaruokatunnustukset ;)

Mutta siis tähän patonkiin joka oli täysin hra Patalinnun käsialaa. Mies paistoi ensin esipaistetut maalaisciapattat. Melkein valmiina otti ulos, halkaisi ja lisäsi sisään paistia sekä sattumalta juustohyllystä löytyneitä, erinomaiseksi todettuja Vaalan juustolan viherpippurijuustosiivuja. Paketit uuniin vielä muutamaksi minuutiksi, niin että juusto sulahti kevyesti. Lisäksi tomaatinviipaleita, kurkkua, siivutettua oliivia ja salaattia. Omaansa taisi sujauttaa pari viipaletta jalopenoakin. Viimeistely rouhaisulla mustapippuria, ohuella vanalla oliiviöljyä sekä tilkalla valkoviinietikkaa. Kyllä maistui!

Hyvää vuoden vaihdetta ja maukasta ruokavuotta 2013!

11 kommenttia:

  1. Alkoipa tehdä mieli tuollaista paistia ja siihen ympärille rustiikkista leipää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti sait vielä illaksi haluamasi! Tai viimeistään ensi viikonloppuna ;)

      Poista
  2. No nyt on ihan pakko mennä kauppaan ostamaan paahtopaistia :)

    Viimeksi kun tehtiin (siitä on liian kauan aikaa) niin tehtiin lopusta kanssa herkkuvoikkarit. Väliin laitettiin (olikohan pastanjauhannasta se ohje) remoulade-kastiketta: Itse tehdyn majoneesin joukkoon muutama lusikallinen suolakurkkukuutioita, teelusikallinen kapriksia, hienonnettua tilliä sekä sipulia, sinappia ja hiven rouhittua pippuria. Siihen salaatit päälle. Oli herkkua.

    Tuo juusto kyllä houkuttaisi testata. Ja voih, teillä on tollanen patonkipeltikin :)

    ps. Taasen ihan huippuhienot kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mä arvelin että nyt saattaa jonkinmoinen pakko iskeä ;)

      Hyvältä kuulostaa tuo remouladekastike. Meillä vaan mies ja lapset ei tykkää majoneesista, joten harvemmin tulee mitään majoneesipohjaisia tehtyä kun muuten jäisi kaikki mulle... Tuo on kyllä taatusti ollut herkkua paahtisvoikkarissa!

      Juusto oli mukava uusi tuttavuus. Ja varsinkin juuri näin vähän sulahtaneena lisämausteena. Ja kyllä, patonkipeltikin löytyy =) Tulee rapeat patongit - siis myös alusta asti itse tehdyt! (silloin haaaaarvoin kun niitä on jaksettu tehdä).

      Kiitos! Parin vuoden järkkäriharjoittelu alkaa ehkä tuottaa tulosta :)

      Poista
    2. Meillä oli sama juttu majoneesien kanssa. Sitten tajuttiin tehdä itse. Vaimo ja lapset tykkäsi kaikki :) Kannattaa siis kokeilla.
      Sitten saatiin ystäväperheeltä Virolaista majoneesia. Se on tosi paljon parempaa kuin suomalainen. Säilyvyys on avaamisesta vain muutama viikko joten sekin kertoo jo siitä, että aineet on erilaiset. Kannattaa kokeilla jos saa jostain käsiinsä.
      Tietty jos ei tykkää majoneesin suutuntumasta niin makukaan ei auta ;)

      Noi juustot on tosi hyviä ja mekin ollaan ryhdytty niitä sulattamaan. Siitä tulee jotenkin vaan parempaa. Ja hienoa on, että nykyään saa muutakin juustoa kuin edamia :)

      Voi kun saisi itsekin järkkärin. No, unelmia on hyvä olla...

      Poista
    3. Pari kertaa on koitettu majoneesia huonolla menestyksellä: se on molemmilla kerroilla juoksettunut. Koska majoneesi ei ole ollut herkkua, niin ei sitten olla jaksettu edes etsiä parempaa ohjetta /tsempata enemmän valmistusvaiheessa. Nyt varmaan pitää :)
      Kiitos Virolaisen majoneesin vinkistä. Juuri näitä reissussa kaipaa kun pyörii tuntemattomissa ruokakaupoissa reissussa ja miettii että mitähän kannattaisi kokeilla!

      Jos kuvaaminen yhtään enempää kiinnostaa, niin kannattaa kytätä tarjouksia. Nykyisellään ihan ne perusmallitkin (ainakin Canonilla ja Nikonilla) ovat kelpopelejä. Meillä avautui valokuvauksen maailma ja kiinnostavuus ihan uudella tavalla aikoinaan kameran myötä. Ja on ihan huipputunne kun keksii jonkun uuden kikan millä saada haluamansalaista kuvaa aikaan :)

      Poista
  3. Hyvää Uutta Vuotta 2013 perheellenne!

    VastaaPoista
  4. Mä menin ja esitin blogissani sulle haasteen: http://kookistakajahtaa.blogspot.fi/2013/01/haaste.html :)

    VastaaPoista