sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

MAHTAVA VAPPU-EVÄS /// KARAMELISOIDUT PEKONI-NAKIT



Tässä vietellään pääsiäistä ensin, mutta meillä otettiin jo pieni varaslähtö vappuun. Dansukkerin järjestämässä herkkubloggaaja-kisassa on vuorossa kolmas ja viimeinen osa aiheella: Herkkuja vappupöytään Dansukkerin fariinisokerilla. Sokerin sain Dansukkerilta kisaa varten.

Munkit ja sima kuuluu vappuun, mutta yhtälailla myös nakit vappupäivän brunssiin. Törmäsin Brown sugar smokieseihin useammallakin amerikkalaisella sivustolla, ja pakkohan niitä oli kokeilla. Suolaista ja makeaa, pekonin kera, ei kai sitä voi vastustaa!? Sanoisin, että varmaankin aika täydellinen naposteltava hieman riehakkaampienkin vappujuhlien jälkeen. Eikä varmaan tarvitse edes erikseen mainita, että lapsillekin maistui - nakit ja sokeri, tiedättehän... Tehtiin nakeille myös dippisoossi, täältä löytyneen ohjeen mukaan. Oli hyvää, yhdessä ja erikseen.

Karamelisoidut pekoni-nakit
170g amerikan pekonia
300g pikkunakkeja
n.½-1dl fariinisokeria
Leikkaa pekonisiivut poikittain kolmeen osaan. Kääräise siivut nakkien ympärille. Laita kääröt leivinpaperoidulle pellille pekonin sauma alaspäin. Sirottele päälle fariinisokeria. Paista 175C-asteisessa uunissa, kunnes pekoni on rapeahkoa ja sokeri sulanut (n.15-20min).

BBQ-dippi
½dl majoneesia
½dl bbq-kastiketta
1rkl fariinisokeria
Sekoita ainekset keskenään, niin että sokeri sulaa joukkoon.


6 kommenttia:

  1. Ihana ajatus yhdistää makkara, pekoni ja fariinisokeri! Yliherkullisen näköinen snack! :)

    VastaaPoista
  2. Onkohan nämä parempia heti uunin jälkeen vai vasta jäähtyneinä? Kävin äsken kaupassa ja tottakai piti näihinkin ainekset ostaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tässä kohtaa luulen, että ainoa oikea vastaus on makukysymys. Tykkäätkö nakeista yleensä kylmänä tai lämpinänä? :) Mulle nää maistui parhaiten saman tien, lapset tykkäsi kylmänä. Molempi parempi (tai pahempi). Toivottavasti tykkäät!

      Poista
    2. Nämä olivat ihan HURRRJAN hyviä! Syötiin niin lämpimänä kuin kylmänäkin. :)

      Poista
    3. Hei mahtava kuulla, että tykkäsitte! Eikös olekin tosi jännä suolaisen ja makean sekoitus =)

      Poista