sunnuntai 9. helmikuuta 2014

VIIKON RUUAT JA PARI VINKKIÄ

Vähän erilainen postaus tällä kertaa. Arkiruokien keksiminen tuntuu olevan aina niin vaikeaa kun pitäisi miellyttää sekä itseä, että lapsia (jotka meillä onneksi sentään melko hyvin kaikenlaista vähintään maistelevat). Lisäksi ruoan pitäisi valmistua nopeasti työ-ja päiväkotipäivän päätteeksi, ettei kaikki vapaa-aika menisi keittiössä häärätessä. Yleensä käydään ruokaostoksilla maanantaisin ja perjantaisin + leivän&maidon täydennykset tarvittaessa. Päätin viikon alussa kuvata kaikki ruoat, omaa muistia jonain tulevana viikkona helpottamaan.

Kuvia katsoessa tajusin, että aika "roskaruoka"painotteiselta äkkiseltään vaikuttaa, ja olisikin sitä jos kaikki olisi käyty jostain noutoruokana hakemassa. Näin itsetehtynä aineksiin pystyy kuitenkin vaikuttamaan niin paljon että "roskasta" tulee onneksi jotain ihan muuta. Paitsi, että jauhelihakin näyttää olevan ihan ylikorostetussa asemassa, useimmiten sitä on maksimissaan kerran viikossa (eikä ole edes seliseli). Tai näin luulen. Nythän sen huomaa, että ei näitä syömiään ilman kuvia muista, ja viikon jälkeen on lähes yllättynyt siitä mitä sitä tuli tehtyä. Ruuhkavuodet vaatii veronsa... Yleensä meillä on viikolla yksi keitto ja vähintään yksi kalaruoka, mutta tämän viikon keitto muuttui ulkoruokailuksi perjantai-illan väsymyksessä ja kalasta pidetään nyt testinä vähän taukoa, tyttären mahdollisen allergian vuoksi.

 Ruokaviikko polkaistiin käyntiin maanantai-iltana lämmittämällä sunnuntaisen lasagnen loput. Tehtiin tarkoituksella niin iso annos, että siitä riitti hyvin kahdelle päivälle koko porukalle ja vielä mummillekin tarjottavaksi. Lisäksi sain siitä vielä kahtena päivänä työpaikka eväätkin, joten nyt on sitten lasagnekiintö hetkeksi täynnä ;) Useimmiten tehdään peruslasagne paketin kyljestä löytyneellä ohjeella. Nyt käytettiin täysjyvälevyjä, mutta turvauduttiin muuten vanhaan tuttuun reseptiin. Jos ei tarvitsisi miettiä lasten makumieltymyksiä, niin tehtäisiin tätä aiemmin postattua tavallista herkumpaa lasagnea munakoisoineen ja aurinkokuivattuine tomaatteineen.


Portobello-vuohenjuustoburgeri, jonka postasinkin aiemmin tällä viikolla, valmistui nopeasti valmiin täysjyväsämpylän ja kaupan peston kanssa.


Lihapullia, kukkakaalimuussia, höyrytettyä parsakaalia ja nopeasti ruokakermasta keitetty kastike. Eikä edes ollut niin kuivia pullia kuin kuva antaa ymmärtää...


Täysjyvätortilla, jonka sisään kääräistiin paistettua broileria+papuja, pikainen quacamole (avokadoa, sitruunaa, valkosipuli+sipulijauhetta ja ripaus suolaa), kurkkua, verkkomelonia ja maustamatonta jugurttia.


Perjantain illallinen ja lauantain lounas syötiin ulkona, mutta illalla herkuteltiin uusimman Glorian r&v:n ohjeistamilla jauhelihavartailla ja baba ganoushilla (munakoisotahna). Lisäksi tehtiin taboulleh ja tsatsiki. Ihan mielettömän hyvää, kaikki! Jos löytyy kiinnostusta, niin voin ohjeetkin tänne naputella..?


Sunnuntaina aamupäivällä hauduteltiin Chocochilistä aikanaan poimittu shephard's pie linsseistä. Täysin kasvisruoka siis. Meidän versio linssiunelmasta täällä. Tällä kertaa lisättiin mukaan aurinkokuivattuja tomaatteja, ja ne sopivatkin ruokaan todella hyvin mauntuojina. Tästä riittää hyvin sitten taas maanantaiksi.


Illalla herkuteltiin vielä uudestaan lauantailta ylijääneellä taboullehilla, tsatsikilla ja baba ganoushilla. Nyt laitettiin kaikki pitaleivän sisään salaatin kera ja paistettiin lisäksi vielä halloumia. Kerrassaan täydellistä! Falavel-pitaleipä postaus onkin odotellut luonnoksissa jo jonkin aikaa. Sen yritän nyt pikaisesti saada tänne talteen.


 Kyllä taas huomaa mikä kuva on otettu viikonloppuna keskellä päivää, ja mitkä nyhrätty iltaisin pimeässä. Mä niin odotan kevään ja kesän valoisia iltoja!

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Sitten niihin vinkkeihin. 
1) Atrian ruokakisassa voittoisa Nakki-ramennuudelikeittomme on nyt tulevana tiistaina 11.2. maisteltavissa kahdessa Palmian lounasravintolassa. Minäkin yritän Käpylän Duettoon ehtiä, ellei lasten flunssa tartu vielä itseenkin. Olisihan se aika jännä maistaa omaa reseptiä ravintolassa.

2) Jos haluaa laajentaa tietämystään meistä Patalinnun takana, voi sen tehdä ensi viikolla ilmestyvän uuden Parhaat Kotiblogit lehden avulla. Sain mahdollisuuden luoda sisältöä kuvineen lehteen parinkymmenen muun ruoka-, sisustus- ja diy-bloggaajan kanssa. Aikas jännittävää on nähdä tämäkin lopputulos! Ensimmäinen lehti ilmestyy 12.2. ja teemana on kevät.



Että sellaiset viikot, mennyt ja tuleva. Onko kiinnostusta tämän tyyppisille postauksille jatkossa? Ja maanantain ostoslista on edelleen tekemättä, heitelkäähän vastavuoroisesti ideoita ja/tai linkkejä hyviin, nopeisiin iltaruokiin!

6 kommenttia:

  1. Ehdottomasti kiinnostaa tällaiset postaukset! Nämä sun/teidän ottamat kuvat ovat kyllä upeita, ihan keittokirja-ainesta :) Kunpa meilläkin syötäisiin tuollaisia herkkuja, mutta viime viikkokin meni vaan paria erilaista ruokaa syödessä. Mulla on tapana tehdä aina reilumpi satsi, josta riittää useaksi päiväksi joskus melkein koko viikoksi :D

    Oooh, mut täytyy ehdottomasti saada toi lehti! Toivottavasti tulee johonkin meidänkin kaupoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat olla Satu vähemmistössä kinnostuksen kanssa... ;) Mutta oli niin hyödyllinen ja silmiä avaava itselle, että eiköhän tällainen tule uudestaankin tehtyä! Tekisin mäkin isompia annoksia, jos olisi pakastin. Meillä ei kukaan syö samaa enää kolmantena päivänä peräkkäin, joten siihen kahteen päivään on pakko optimoida. Äh, mua niin häiritsee, kun kuvista ei tule sitä mitä visioin, liian pimeitä mun makuun. Mutta kiitos <3

      Jännä nähdä kyllä tuo lehti, ihan kokonaisuudessaan :)

      Poista
  2. Hienot kuvat! Minä olen siinä seuraavassa lehdessä sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jael! Itse kaipaisin kovasti noihin valoisuutta, eikä se tunnu muuten kuin päivänvalossa onnistuvan. Sulla onkin vähän pidempi odotus :) Kiva nähdä millainen tuo lehti on!

      Poista
  3. Hei hienoa, ne pisti sen listalle.

    Ja hiensn näkästä oli tuos Kotiblogit lehdessä. Kaikki olitte tyylikkäitä. Hyvä, hyvä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laittoi ne! Harmi vaan kun en päässyt maistamaan, kun poika just pahimmoilleen sairastui. Olis ollut kiva nähdä miten tuo taipuu ison keittiön tarjoiluun.
      Mä en oo tuota lehteäkään vielä nähnyt. Luotan sanomaasi... Kiitos :)

      Poista