perjantai 10. tammikuuta 2014

ERITTÄIN MAUKAS MALESIALAINEN KASVISCURRY

Tilasin take awayna Malesialaista kana-currya, josta löytyi todella miellyttäviä makuja ja kivaa kevyttä poltetta suuhun. Innostuin googlaamaan malesialaisten curryjen ohjetta kotikeittiöönkin, ja tämä MalesianFood-sivustolta löytynyt ohje päätyi testiin. Aivan ihanaa kasvisruokaa, joka jää varmasti säännölliseen ruokalistaan kilpailemaan ikisuosikkimme kotijuustocurryn kanssa. Ruokaa tuli reilusti, ja uudelleenlämmitettäessä olisi nestettä pitänyt olla enemmän. Tuoreeltaan tämä määrä riitti oikein mainiosti. Muokattin ohjetta hieman, poistettiin mm. pitkät pavut ja lisättiin linssit, ja muuteltiin määriä muutenkin. Kalajauhetta ja currynlehtiä meillä ei ollut, laitettiin kalakastiketta ja limen lehtiä niiden sijaan. Tulisuutta vähennettiin myös lasten makuun, omalle lautaselle ripoteltiin sitten vähän cayennea perään. Maistui hyvin koko perheelle. Älä anna pitkän ainesluettelon pelottaa, itse ruoka valmistuu helposti pilkkomisen jälkeen!

Malesialainen kasviscurry
3 perunaa kuutoituna
2 isoa porkkanaa kuutioina
1 kesäkurpitsa reiluina lohkoina
kukkakaali, pieninä nuppuina
2 isoa tomaattia lohkoina
punainen chili kokonaisena, mutta halkaistuna
2dl vihreitä linssejä
1rkl kalakastiketta
chilijauhetta maun mukaan (alkuperäinen 2rkl...)
2tl kurkumaa
2dl kookosmaitoa
5dl kanalientä
2rkl voita
2rkl hyvää rypsiöljyä
2 keskikokoista sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
5cm pätkä tuoretta inkivääriä raastettuna

Pilko kaikki kasvikset sopivan kokoisiksi paloiksi.
Hiero sipuli, valkosipuli ja inkivääri morttelissa tahnaksi. Voit käyttää myös blenderiä ja lisätä tuoretta chiliä jos käytät sitä.
Yhdistä kalakastike, chilijauhe ja kurkuma pienessä kulhossa ja sekoita paksuksi tahnaksi.
Kuumenna voi ja/tai öljy suuressa paistin-tai wokpannussa ja kuulota sipulitahnaa pari minuuttia. Lisää currytahna ja paista muutama minuutti, niin että seos tuoksuu vahvasti, mutta ei missään nimessä pala. Lisää kookosmaito, kanaliemi, tomaatit ja mausta suolalla tarpeen mukaan. Lisää myös kokonainen chili antamaan vähän makua, ellet jo hieronut sitä sipulitahnaan mukaan. Kiehauta ja anna sen jälkeen porista miedolla lämmöllä, kunnes seos vähän sakenee (n.10min). Jos käytät kuivalinssejä, lisää ne tässä vaiheessa. Lisää kasvikset vähitellen kypsymisjärjestyksessä (porkkana, peruna, kukkakaali, kesäkurpitsa, säilykelinssit, ellet jo lisännyt kuivia aiemmin). Kiehuta kunnes kaikki ovat kypsiä, maun mukaan rapsakoita. Nauti sellaisenaan, tai riisin kera.



2 kommenttia:

  1. No kappas, aika samoilla linjoilla ollaan oltu taas ruokien suhteen. :-) Maistuvan ja ruokaisan oloinen ohje!

    VastaaPoista