maanantai 27. toukokuuta 2013

Autotikkareita ja autodominoita

Autokeksitikkarit ja autodominot tein täysin 2v synttäreille pikkuväkeä ajatellen. Eikä mennyt arvaus pieleen, näitä moni mussutti tyytyväisenä. Tikkarit on takuuvarma ja helppo herkku. Osta paketti (tai pari) auto-keksejä. Laita puolet kekseistä leivinpaperin päälle taikinapuoli ylöspäin. Levitä tai pursota päälle pätkä tomusokeri-vesikuorrutetta (1dl tomusokeria, vettä tippa kerrallaan lisäten kunnes saat levittyvää tahmeaa tahnaa) aseta sen päälle tikku, sitten taas vähän kuorrutetta ja toinen keksi jälleen taikinapuoli ylöspäin päälle. Näin tikkareissa toinen puoli on värillinen ja toinen näyttää kuvion.



Autodominot eivät meinanneet ottaa onnistuakseen. Pikkuleivät eivät kuulu bravuureiheni, ja kyllä taas päätin että niitä en enää tee. Ovat kuvissa aina taitureiden tekemänä niin ihastuttavia, mutta turaten niistä ei mitään komistuksia tule. Ensinnäkin taikina meinasi hajota koko ajan, enkä meinannut saada pikkuleipiä siirrettyä pellille lainkaan. Lopulta jouduin lisäämään jauhoja alustaan niin paljon että koko pikkuleivät olivat ihan pelkkää jauhoa. Toinen ongelma oli täytteessä. Tein ensin tämän ohjeen mukaan (vaahtokarkkikreemi) mutta siitä löi voi niin pahasti läpi että miehen kanssa päätettiin että sitä ei voi käyttää. Koko vaahtokarkin maku katosi täysin. Kun sitten täytin dominot pelkällä vaahtokarkki fluffilla, niin sepäs ottikin ja suli... Ei siis ollut kauniita keksejä, mutta lapsille maistui ja kyllä ne dominoiksi maultaan tunnisti :) Domino-ohje Kinuskikissalta täällä (ja siellä myös aito täytevaihtoehto, jota en ole kokeillut)


Ja koko leipomisurakkahan alkoi tällä episodilla



Miten se pötkö osasikin tippua juuri keskelle jauhokulhoa? Ja miten tuo kaakaojauho onkin niin pöllyäväistä ja leviävää, että sitä löytyy keittiön raoista vielä varmaan vuosien päästäkin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti