perjantai 28. lokakuuta 2011

Vielä ehtii kurpitsan kaiverrukseen

Me tehtiin taas omamme jo ajoissa, niin että nyt Halloweeniin mennessä se onkin jo ihan lysähtänyt. Mutta tosi hieno se oli vastavalmistuneena, herra Patalinnun käsialaa jälleen kerran. Ja ehtiihän tässä tosiaan vielä uudenkin tekemään jos siltä tuntuu :) Kurpitsa koverrettiin näillä parin vuoden takaisilla ohjeilla. Siemenet paahdettiin samasta linkistä löytyvällä ohjeella ja ne on aina vaan niin kovin maistuvia! Jos halloween-juhlien tarjottavat ovat vielä hakusessa, niin meidän aiempien vuosien kammotuksia löytyy täältä.

Horrific Halloween!


Syy miksi meidän kurpitsa lysähti niin nopsaan, on se että sen liha hyödynnettiin (vähän liian tarkkaan) ensin pois. Jos siitä poistaa vaan siemenet ja vähän lihaa, niin paksut reunat kestävät kasassa ymmärrettävästi kauemmin kuin ohuet. Me kuitenkin raaputtelimme metallisella jäätelökauhalla kahden kilon kurpitsasta 800g sisusta talteen niin että saatiin tehtyä uusimmasta Glorian R&V:stä löytynyttä lasagnea. Ja hyvä että tehtiin niin, sillä lasagnehan oli varsinaista herkkua. Runsaasti erilaisia kasviksia joista tosiaan kurpitsa pääosassa ja päälle sekä väliin reilusti hyvää vuohenjuustoa täytelöittämään lopputuloksen. Kertaakaan lasagnea syödessä ei tullut mieleen että olispas tässä vielä lihaa tai valkokastiketta. Ehei, tosi hyvää ihan tällaisenaan! Tässä ohje niinkuin me sen teimme.

Kurpitsa-vuohenjuustolasagne
1kg butternut squash kurpitsaa kuutioina (meillä 800g ihan tuota tavallista oranssia kurpitsaa jäätelökauhasuikaleina)
2 porkkanaa viipaleina
2 isoa paprikaa viipaleina
1 solovalkosipuli (meillä 3 kynttä tavallisesta)
1 punasipuli lohkoina
½dl oliiviöljyä
3-4 rosmariininoksaa
1tl suolaa
½tl mustapippuria myllystä
Tomaattikastikkeeseen
2prk (á400g) kuorittuja kirsikkatomaatteja (meillä luomu luumutomaatteja)
1tl sokeria
½tl suolaa
½tl mustapippuria myllystä
½dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna
1½dl kivettömiä kalamataoliiveja viipaleina
½dl tuoreyrttejä hienonnettuna, meillä basilika & lehtipersilja
Lisäksi
250g vuohenjuustoa paksusta tangosta murustettuna (meillä Pirkan parhaat ohut tanko - toimi hyvin)
n.8 lasagnelevyä
2dl raastettua parmesaania

Yhdistä kaikki kasvikset kulhossa ja sekoita öljy, rosmariininoksat sekä mausteet joukkoon. Levitä kasvikset leivinpaperoidulle uunipellille. Kypsennä uunin keskitasossa 200C asteessa noin 30min tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä. Kääntele kasviksia kerran kypsennyksen aikana. (Voit tehdä kasvikset jo edellisenä päivänä valmiiksi jääkaappiin)
Tee tomaattikastike kasvisten kypsyessä. Kaada säilötyt tomaatit isoon kattilaan tai paistinpannuun ja mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla. Anna kiehua keskilämmöllä kannen alla noin 25min. Lisää aurinkokuivatut tomaatit, oliivit sekä yrtit kastikkeeseen. Poista rosmariini paahdetuista kasviksista ja sekoita kasvikset kastikkeeseen.

Muhevan oranssi kasvismössö

Kokoa lasagne. Levitä hieman tomaattikastiketta uunivuoan pohjalle. Ripottele vuohenjuustoa päälle. Levitä seuraavaksi kerros lasagnelevyjä. Sitten taas kastiketta, juustoa, lasagnelevyjä. Tee 3-4 kerrosta. Laita kastiketta päällimmäiseksi ja ripottele vuohenjuustoa ja parmesaani pinnalle. Paista uunin keskitasossa 200C asteessa noin 25min. Tarkista aika lasagnelevypakkauksesta. Tarjoa salaatin kera.

Valmis herkku

2 kommenttia:

  1. Tämä kurpitsa sain hymyn huulille, onpas mainio taidonnäyte.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) näitä on aina hauska tehdä. Mitä enemmän kovertaa sisusta sitä helpompi on leikata halutut muodot. Tosin kestävyys heikkenee samaa tahtia.

    VastaaPoista