lauantai 15. tammikuuta 2011

Vaahterasiirappijuustokakku

Tänään on vaahterasiirappipäivä. Huomaa siis myös toinen postaus samaan aihepiiriin liittyen :)


Tällä makoisalla juustokakulla juhlistetiin Hra Patalinnun syntymäpäiviä. Helpompaa juustokakkua kuin tämä ei voisi olla ja aineslistakin on mukavan suppea. No, sen verran helpompi se voisi olla, että jos lähtee kauppaan ostamaan juustokakkuaineksia, niin sitä tuorejuustoa ei varmaankaan kannata jättää ostamatta... Ja joku ihme juttu tapahtui tuon irtopohjavuoan kanssa, sillä siirappia valui pohjan ja reunan välistä paistaessa uunin pohjalle tuottaen melkoisen mukavan käryn. Eipä ole noinkaan ennen käynyt, vaikka irtopohjavuoassa olen aiemminkin jotain muuta juustokakkua paistellut. Kakku oli oikein maistuvaa, mutta en tiedä katosiko suurin osa tuosta siirapista tosiaan tuonne uunin pohjalle, vai mikä oli syynä kun ei se valmiista leipomuksesta ihan sillä tavalla maistunut kuin etukäteen oletin. Noiden tuoreiden marjojen (piti syntymäpäivien takia nyt sitten tammikuussakin satsata tuoreisiin mustikoihin ja karhunvatukoihin, jotka olivat aivan yllättän makean makuisia!!) ja pienen vaahterasiirappilisän kanssa, kakku oli kyllä tosi hyvää! Oheisessa ohjeessa ensin alkuperäiset mitat 24cm täysmittaista vuokaa varten. Itse tein kahdelle syöjälle ahtamismukavamman version 18cm halkaisijalta olevaan vuokaan,nuo mitat alla suluissa. Ohjeen poimin täältä

 

Vaahterasiirappijuustokakku

200g keksejä (150g)
75g voita (50g)
2rkl vaahterasiirappia (1,5rkl)

Leikkaa leivinpaperista sopivan kokoinen ympyrä irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon pehmeä voi sekä vaahterasiirappi. Painele seos vuoan pohjalle.

600g tuorejuustoa (400g)
2dl vaahterasiirappia (1,5dl)
3 kananmunaa (2)
1tl vaniljauutetta (1tl vaniljasokeria)
Hurauta sähkövatkaimella sekaisin juusto, siirappi ja vanilja. Lisää munat yksitellen niin, että edellinen ehtii sekottua joukkoon kunnolla ennen seuraavan lisäämistä. Kaada keksipohjan päälle ja paista 175-asteisessa uunissa n.45min.
Anna kakun jäähtyä kunnolla, mieluiten yön yli ja jääkaapissa!
Tarjoile raikkaitten tuoreiden marjojen ja pienen vaahterasiirappilorauksen kera.

11 kommenttia:

  1. Nami! Juustokakut ovat kyllä mielettömän hyviä,ja vaahterasiirappi antaa ihanan maun melkein mille tahansa! Pannaritkin alempana on herkullisen näköisiä!

    VastaaPoista
  2. Yaelian, eipä ole tainnut muistaakseni pahaa juustokakkua vielä eteen osua. Kaikki ei oo ihan huippuherkkua, mutta aikas hyviä silti :)

    VastaaPoista
  3. Kuulostipa helpolle. Täytyy kokeilla! :)

    VastaaPoista
  4. Helena, tää on tosiaan jotenkin uskomattoman helppo. Mun piti tavata ohjetta moneen kertaan valmistuksen aikana, kun en millään meinannut uskoa että eikö tähän tosiaan muuta tule :)

    VastaaPoista
  5. Miten tyylikäs ja kaunis kakku sekä kuulostaa ja näyttää niin hyvältä! Pidän vaahterasiirapista. Otan tämän ohjeen talteen. Kiitoksia!

    VastaaPoista
  6. Voisula, tuoreilla marjoilla saa aina hyvän näköistä :) Vaahterasiirapin ystävän kannattaa kokeilla!

    VastaaPoista
  7. Kiitos, sunnuntaivieraat sai suut makeiksi ja kaapissa meilläkin käyttöä odottanut avattu siirappipullo löysi tarkoituksen. Hyvää oli :)

    Tosiaan siirapit ja ehkä myös pohjaan käytetty voi valuu vuoasta ulos, osasin siihen kokemuksenne perusteella varautua. Niin kuin minun melkein aina, jotenkin pitää soveltaa, lisäsin puolikkaan sitruunan mehun kakkua raikastamaan - toimi :)

    VastaaPoista
  8. Anu, kiva kuulla, että maistui teilläkin :)
    Pelti siis alle aina tätä tehdessä, ei ollut vain meidän vuoan vika tuo valuminen ilmeisestikään. Kiitos tiedosta! Sitruuna ei kuulosta lainkaan huonolta lisältä :)

    VastaaPoista
  9. Tää kakku kuulostaa taivaallisen hyvältä! Itse laitan aina irtopohjavuokaa käytettäessä reilun palan leivinpaperia, josta taittelen myös reunat (siis yhtenäisestä palasta). Silloin ei tule noin siistejä reunoja kakulle, mutta eipähän valu ainekset hukkaan!

    VastaaPoista
  10. Anonyymi, kiva kun kommentoit tätä niin muistui itsellekin mieleen. Pitääkin tehdä uudestaan :) Tän kakun kohdalla tuo reunallisen leivinpaperin käyttö oliskin hyvä juttu. Se ensi kerralla mukaan ehdottomasti!

    VastaaPoista
  11. Heip! Mitä keksejä käytit pohjaan?

    VastaaPoista