perjantai 8. lokakuuta 2010

Mustikkakakkua

Saatiin tänä vuonna paljon mustikoita (nimenomaan saatiin, ei itse kerätty) ja tokihan niistä piti taas jotain piirasta keksiä. Viime vuonna kokeilin yhtä uunijuustokakkua, joka oli hyvä mutta ei kuitenkaan täydellinen. Uunijuustokakku on kuitenkin kiehtonut mielessä pidempään, sillä jossain muistan sellaista ihanaa syöneeni ja pakkohan sitä on pystyä kotonakin tekemään. Nyt tuli aika herkkua! Ei tämä tosin paljon poikkea siitä viimevuotisesta, ehkä mielikuva uudesta on aina vaan parempi ;)


 Muokkailin Lunni leipoo-blogista jo pari vuotta sitten löytämääni vadelmajuustokakun ohjetta ja sitten en tietenkään kirjannut niitä muutoksia mihinkään ylös. Tämä ohje ei nyt ehkä ole identtinen siihen mitä oikeasti tein, mutta aika lähelle kuitenkin. Alkuperäisessä ohjeessa laitettiin 800g tuorejuusto, joka tuntui musta tosi hurjalle määrälle. Toki jos syöjiä on paljon ja tuhtia kakkua kaipaa, niin ei sillä varmasti vikaan voi mennä. Vähensin kuitenkin sekä juuston, että kananmunien määrää ja korvasin vielä yhden purkin juustoa ranskankermalla. Pohjaakin pienensin omaan kulutukseen sopivammaksi.

Ennen uunitusta


Mustikkajuustokakku

Pohja:
½pakettia digestivekeksin muruja
75g voita

Täyte:
400g maustamatonta Philadelphia-tuorejuustoa
200g ranskankermaa
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1½rkl vehnäjauhoja
½tl suolaa
4 munaa
2dl mustikoita
1rkl sitruunamehua

Sulata voi ja sekoita se keksinmuruihin. Leikkaa irtopohjavuoan pohjalle sopivan kokoinen leivinpaperin pala. Painele keksiseos vuoan pohjalle, hieman myös reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Laita uuni lämpenemään 175C asteeneen. Vatkaa tuorejuusto, ranskankerma, sokeri, vaniljasokeri, suola ja venhäjauhot kulhossa tasaiseksi. Lisää munat ja vatkaa seos kuohkeaksi.
Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja lisää sitruunamehu. Sekoita reilu desi tuorejuustoseoksesta mustikkahillon sekaan. Kaada hilloton juustoseos vuokaan ja lusikoi mustikkatäyte kakun pintaan. Kuvioi täyte marmoriseksi veistä apuna käyttäen.
Laita kakku uuniin ja paista 60-75min. Kypsänä kakku on kiinteä. Jäähdytä ja laita kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Tein kakun pariksi vielä simppelin vadelmakastikkeen joka sopikin siihen erinomaisesti raikastaen annosta.

Vadelmakastike
2dl pakastevadelmia
½dl tomusokeria
1rkl limen mehu
Soseuta kastikkeen ainekset ja siivilöi se siementen poistamiseksi. Tarjoa mustikkakakun kera.

2 kommenttia:

  1. Ihanan yin yang tuo kastike tässä asetelmassa. Kaunista katsella, eikä varmasti pahhaa.

    VastaaPoista
  2. Heh, joo. Pakko myöntää että tuli vähän vahingossa. Mutta onhan se tärkeää saada harmoniaa myös kakkuhetkeen ;) Ja ei tosiaan ollut pahhaa, vaan aikasta hyvvää.

    VastaaPoista