lauantai 4. lokakuuta 2008

Pitkän viikon pelastus

Herra läksi viikonlopuksi pelaamaan ja rouva sai hyvän ystävän seurakseen keskustelemaan kaikesta asteikolla työstä oikeaan elämään. Ohessa keiteltiin myös porkkanasoppaa, josta heti ensi yrittämällä tuli kerrassaan maistuvaa. Ajatus keittoon tuli alennusporkkanoista ja edellisen päivän ylijäämä kookosmaidosta – mainitusta informaatiosta huolimatta kutsuttu saapui paikalle :) Ja hyvä niin, sillä ruoka tosiaan maistui ja leppoisa tunnelma rauhoitti mieltä pitkän viikon jälkeen.
Tätä keittoa kannattaa kokeilla jos yhtään kyseisistä mausteista pitää. Ja vaikka ei pitäisikään, sillä mikään ei hyökkää makuna toista ylemmäksi.

Porkkana-peruna-kookos-keitto (4 annosta)
250g porkkanoita
250g perunaa
1tl kuminan siemeniä
1tl korianterin siemeniä
½tl kuivattua inkivääriä raastettuna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä murskattuna
1rkl kasvisfondia
½ kasvisliemikuutio
7dl vettä
1,5dl kookosmaitoa
1-2 rouhaisua mustapippuria
1tl tamarindi-kastiketta
2rkl oliiviöljyä
1-2 viipaletta maalaisleipää kuutioina
Pätkä chorizo makkaraa pieninä kuutioina
Kuori porkkanat ja perunat ja kuutioi ne. Paahda korianteri ja kumina pannussa ja murskaa ne sen jälkeen morttelissa. Kuumenna öljy kattilassa ja kuulota sipulit. Lisää porkkanat ja perunat sekä mausteet ja hauduta n.10 min. Lisää vesi, kasvisfondi sekä liemikuutio ja keitä soppaa miedolla lämmöllä n. 20min. Lisää tamarindi-kastike sekä kookosmaito ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Mausta mustapippurilla ja kiehauta vielä keitto. Laita chorizo kuutiot kuivaan pannuun ja paista sekoittaen muutama minuuti. Lisää pannuun leipäkuutiot ja paahda hetki. Annostele keitto lautasille ja lisää pinnalle chorizo- ja leipäkuutiot. Ja täyden kasvisruoanhan tästä saa jättämällä pinnalta chorizot pois. Silloin ehkä kannattaa lisätä hieman chiliä itse keittoon.

2 kommenttia:

  1. Tämä soppa sai vatsan hymyilemään ja posket hetkeksi punoittamaan! Varsin tottumattomalle chilin käyttäjälle riitti chorizon mukanaan tuoma chili mukavasti potkua antamaan. Kiitos kivasta illasta! :)

    PS. Mikäs se olikaan nimeltään se keiton kanssa nautittu hyvä valkoviini?

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia vaan kovasti itsellesi!

    Polkupyöräviinin virallisempi nimi siis Cono Sur Reserva Chardonnay, ja Chilen kohdalta löytyy :)

    VastaaPoista