maanantai 14. heinäkuuta 2008

Mansikoita, homejuustoa ja calvados-siirappia

Eilen lähdimme ihan ex-tempore ostamaan lähimarketista mansikoita jälkiruoaksi kun nyt kerran tuoreita ihania mansikoita on vielä hyvin tarjolla. Pelkästään mansikoita, muuta ei tarvittu. Matkalla satuimme näkemään sinihomejuustomainoksen jossa juusto oli aseteltu mansikoiden kanssa. No, sehän kuulosti hyvältä, joten päätimme ostaa myös sinihomejuustoa (tosin eri merkkiä kuin mainoksessa...). Kun pääsimme kauppaan ja juustotiskille, sinihomeen viereen oli tietysti sijoitettu myös houkutteleva pala camembertia ja kun tälle juustoisalle tielle oli kerran lähdetty niin otimme sitten senkin matkaan. Reitti kassoille kulki lehtihyllyjen ohi ja kappas kun siellä olikin uusin Glorian ruoka&viini mukavasti puoleen hintaa. Ostoskoriin meni sekin. Muistimme sentään myös mansikat!
Selailimme lehteä samalla kun vajuttelimme pääateriaa jälkiruokaa varten ja sieltähän löytyikin mielenkiintoinen ohje siiderisiirapille joka tarjoiltiin minkäs muun kuin mansikoiden ja homejuuston kera. Siideriä meillä ei nyt kuitenkaan ollut, mutta sitten muistimme lahjaksi saamamme calvados-pullon. Sehän tehdään myös omenoista joten jos siihen lisää vettä, niin eikö se käy melkein kuivasta omenasiideristä? Sitruunaakaan ei ollut, joten käytimme limeä. Ainakin ne toimivat meidän siirapissa äärimmäisen hyvin. Tätä jälkiruokaa voi ehdottomasti suositella kevyen kesäaterian päätteeksi.

Calvados-siirappi
1dl sokeria
3cl calvadosta
1,7dl vettä
1tl limemehua
1 maustemitta kuivattuja chili-hiutaleita tai pari suikaletta tuoretta chiliä
1tl tuoretta tai kuivattua rosmariinia
Laita sokeri, calvados ja vesi kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Lisää mausteet ja jäähdytä. Mausteet voi joko ottaa pois, kun tuntuu että ne ovat antaneet tarpeeksi makua tai jättää siirappiin. Tarjoa valko-ja sinihomejuuston sekä tuoreiden mansikoiden kera.

2 kommenttia:

  1. Oih, calvadossiirappia. Pakko olla hyvää :-)

    VastaaPoista
  2. Kyllähän se oli :) Kiitoksia kommentista ja vierailusta!

    VastaaPoista