lauantai 17. toukokuuta 2008

Jostain se on aloitettava

Tässä se nyt on! Kauan (itse) odotettu ruokablogi. Luvassa mahdollisesti postauksia pääasiassa lauantai kokkauksista kuvien kera.

Julistamme Patalinnun avatuksi!

Juhlan kunniaksi aloitamme kermaisella pastaleivoksella. Ja tässä ohje neljälle (resepti alkuperäisessä muodossaan löytyy Lagförlagetin Suuresta Pasta Keittokirjasta);

Näitä tarvitaan:
4 Lasagne levyä
Rypsiöljyä friteeraukseen
Kuohukermaa
1 tl Vaniljasokeria
1 rkl Sokeria
Tomusokeria
Mansikoita, mustikoita ja vadelmia tms.
2 Passion hedelmää

Ja homma etenee:
Keitä lasagne levyt väljässä vedessä al dente. Jäähdytä levyt kylmässä vedessä ja kuivaa vaikka talouspaperilla. Leikkaa levyt poikittain kolmeen yhtä suureen osaan. Kuumenna öljy pienessä kattilassa ja friteeraa levyt yksitellen kullanruskeiksi ja laita talouspaperin päälle valumaan, kannattaa taputella ylimääräiset öljyt pois myös päältä. Levyä kannattaa painaa jollain esim. metallilastalla koko paiston ajan, muuten ne tuppaavat pullistumaan käyttökelvottomiksi.
Laita kerma, sokeri ja vaniljasokeri astiaan ja vatkaa vaahdoksi. Vaahto on valmis kun vatkainta nostaessa kermaan jää huiput.
Pilko marjat sopivan kokoisiksi paloiksi ja halkaise passion hedelmät.

Kokoaminen:
Laita yksi pastalevy tarjoilualustalle. Levitä päälle sopivasti kermavaahtoa ja asettele siihen marjoista kerros päälle. Lusikoi myös neljäsosa passion hedelmästä. Ripota päälle kevyesti tomusokeria. Tee toinen samanlainen kerros ja ylimmäksi vielä pastalevy jonka päälle taas tomusokeria. Leivos on valmis!

4 kommenttia:

  1. Vau.. enpä ole koskaan törmännyt makeaan pastareseptiin :)

    VastaaPoista
  2. Juu, ihan uutta tämä oli meillekin :) kokeilemisen arvoinen kuitenkin ehdottomasti, mekin olemme näillä herkutelleet jo muutaman kerran. Pikkuisen "askartelua" vaatii, mutta toisaalta lasagnelevyt voi friteerata jo vaikka edellisenä päivänä.

    VastaaPoista
  3. Aika päheä ollut tämä teidän aloituksenne :-D

    VastaaPoista
  4. Kiitos, kiitos Ylimuuli! Hienoa että tämäkin postaus löytää vielä lukijoita - pastaleivos on ehdottomasti kokeilun arvoinen :)

    VastaaPoista