torstai 3. huhtikuuta 2014

LUMOAVAT KIRSIKANKUKAT JA NUUDELISOPPAA








Kauniita kukkia ja höyryävää, lämmittävää soppaa. Hyvä yhdistelmä koleaan alkukevään päivään. Karut kirsikanoksat katkoin omasta pihapuusta ja parin viikon sinnikkään odottelun jälkeen esiin puskeneet nuput lopulta puhkesivat kahdeksi päiväksi kukkaan. Broilerilaksan (en kyllä yhtään tykkää tuosta laksa-sanasta ikävien vatsaa murisuttavien assosaatioiden vuoksi, mutta taitaa olla tämän päivän kotimainen hitti, kun siihen on tullut viime aikoina useammassakin lehdessä törmättyä) ohjeen poimin Kotivinkistä 5/14. Tehtiin tämä mahdollisimman helposti; kanaliemijauheesta, kaupan kokonaisena paistetusta broilerista, ja pakastekasviksista. Nopea, helppo ja lämmittävä soppa. Hyvä ja erittäin täyttävä ihan sellaisenaan.

Broilerilaksa eli kana-nuudeli-keitto
8dl kanalientä
1tlk kookosmaitoa
450g vokkivihanneksia (pakaste)
1 valkosipulinkynsi
200g tuoreita herkkusieniä viipaloituna
3 kevätsipulia kapeina renkaina
400g kypsää broilerinlihaa revittynä
1tl sitruunaruohotahnaa
½tl suolaa
chilipalko viipaleina
250g munanuudeleita

Mittaa kattilaan kanaliemi, kookosmaito, pakastevihannekset sekä valkosipulit. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää keittioon herkkusienet, kevätsipulit, mausteet, broilerit ja nuudelit. Kiehauta ja keitä muutama minuutti. Nauti heti. 




6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Voi kiitos Campasimpucca <3 Oli vaan niin ihana kuvauskohde :)

      Poista
  2. Ihana kukka! ja laksa on hyvä keitto:) Täällä kirsikat jo alkavat valmistua ,joten kukka-aika on ohitse.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laksa on kyllä hyvää, nimi vaan kuulostaa vähän, no, laksatiiviselta ;) Kirsikankukat ovat niin kauniita, harmi kun niiden kukinto on niin lyhyt. Täällä saa ulkona kukkia vielä odotella tovin, mutta otin näin varaslähdön :)

      Poista
  3. Ihanaa, sait kukkimaan kirsikat! Oletko aina näin varhainen vai onko tuo tämän ihmevarhaisen kevään ilmiö?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, niin sain! Yllätyin ihan, otin oksat sisään ihan vaan silmuja ajatellen... ;) En siis ole aiemmin kokeillutkaan, tämä on ensimmäinen vuosi kun ollaan kirsikkapuun kanssa asuttu. Ehkä tästä nyt tulee traditio, oli tuo oksa kukkineen niin kaunis :)

      Poista