keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Täydelliset porkkanakakkuset supersankareille

Patalinnun kaikkien aikojen ehdottomasti suosituin postaus on ollut Lähes täydellinen porkkanakakku. Tuossa se keikkuu viikon katsotuimpien listan ykkösenä kuukaudesta toiseen, vaikka postauksesta on jo kohta kolme vuotta. Mikäs siinä, loistava kakku se onkin. Kakun kommentteihin on tullut lukijoiden omia versioita ja uusia makuehdotuksia, joten uskaltaisin väittää että sieltä joukosta löytyy taatusti porkkanakakku jokaisen makuun!


Meillä kakkua ei oltu tehtyä piiiitkään aikaan, mutta nyt päätin tyttären synttäreillä kokeilla sitä taas - tosin muffinssimuodossa. Tein taikinan lähes alkuperäisen mukaan, mutta jätin pois kookoksen. Tein nyt taikinan helpolla tavalla ilman mitään vaahdotuksia ja hyvää tuli.Taikinasta tuli parikymmentä isoa muffinssia ja 24 minimuffaria. Pienet muffinssit olivat kaikkien lasten mieleen, ja ne katosivatkin tarjoilulautaselta huippuvauhtia. Näitä pitää tehdä tuleviin juhliin ehdottomasti uudestaan! Niihin en laittanut edes mitään kuorrutusta, mikä taisikin olla bonus ennemmin kuin miinus. Isojen muffinssien kuorrutus menikin kiireessä ihan plörinäksi rakenteensa puolesta, mutta ei sekään onneksi makua haitannut.


Jos siis et ole vielä kokeillut, niin testaa. Ehkä tästä tulee sinunkin suosikkisi :)

Porkkanakakku
8dl (hienoa) porkkanaraastetta (4-5 isoa luomuporkkanaa)
1,5dl mantelirouhetta (80g)
0.25dl kookoshiutaleita (tällä kertaa jätin pois kokonaan)
4,5dl vehnäjauhoja
3,5dl ruokokidesokeria
4 (luomu) kananmunaa
1prk ananasmurskaa (227g)
2dl oliivi- tai rypsiöljyä (laitoin rypsi)
3tl kanelia
1tl kardemummaa
1tl inkivääriä
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
Kuorrutus
400g maustamatonta Philadelphiaa
2dl tomusokeria
maun mukaan sitruunamehua (laitoin 1½rkl)

Sekoita öljyä ja munat. Sekoita jauhot, leivinjauhe, sooda, mausteet, kookos, sokeri ja mantelirouhe ensin keskenään ja sitten varovasti taikinaan. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja valutettu ananas. Kaada taikina muffinssivuokiin tai 26cm isoon kakkuvuokaan. Isoja muffinsseja paistoin n.25-30min (kokeile kypsyys tikulla). Kakun paistoaika on n. 55-60min. Minimuffinssit taisivat olla uunissa n.10-15min. Anna kakun/muffinssien rauhassa mehevöityä seuraavaan päivään jääkaapissa (jäähtymisen jälkeen).
Sekoita kuorrutteen aineet keskenään ja levitä päälle.

5 kommenttia:

  1. Ou jee! Meillä mies on ihan hulluna porkkanakakkuun, mutta hän on saanut sitä vain kylillä ja vanhempieni luona, kun minä en ole koskaan sitä tehnyt. Jospa nyt yllättäisin ukkelin. :-) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ooh, sehän kuulostaa siltä, että sun on suorastaan pakko tätä kokeilla :) toivottavasti "ukkelille" maistuu! Ja sulle myös ;)

      Poista
  2. Supersuloisia oot taas näpränny!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti Nanna :) Oli ihan kiva välillä tehdä näpräykset paperiin, eikä yrittää pursottaa tai muovailla jotain ;)

      Poista