maanantai 9. huhtikuuta 2012

Feta-lihapullia minttu-tomaattikastikkeessa

Lihapullaohjeita täältä löytyy ennenkin, mutta nämä olivat kastikkeineen niin todella maukkaita ja meheviä, että pitää laittaa tämäkin resepti talteen. Pullat olisivat vaatineet karitsan jauhelihaa, mutta meillä oli kaapissa valmiiksi käyttöä odotteleva luomu naudanliha joten tehtiin pullat siitä. En tiedä johtuiko siitä että karitsa oli niin kovasti ajatuksissa, vai oliko feta tavallista lampaisempaa, vai kenties kastikkeessa käytetyistä (lampaalle tyypillisistä) mausteista, mutta kyllä näistäkin pystyi lampaan selkeästi maistamaan ;D Tosi hyvää, tehdään usein jatkossakin. Varsinkin kun lapsetkin tykkäsivät hurjasti. Meillä oli nyt lisukkeena lohkoperunoita, mutta menisivät varmasti hyvin vaikka kasviscouscousin tai riisin kera. Henri Alénin ohje löytyi uusimmasta Kotivinkistä.

Kreikkalaiset feta-lihapullat

400g jauhelihaa (lammasta tai nautaa)
1dl fetajuustokuutioita (leikkelin hyvin pieniksi)
1 viipale vaaleaa leipää (maalaisleipää)
1prk (150g) ranskankermaa
1tl kuivattua basilikaa
suolaa ja mustapippuria

Leikkaa leivästä kantit ja kuutioi se. Sekoita leipä ranskankerman joukkoon kostumaan.
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, lisää fetakuutiot viimeisenä. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Pyöritä taikinasta pieniä pullia pellille. Paista niitä 185C-asteisessa uunissa 15min.

Minttu-tomaattikastike

500g tomaattimurskaa
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
tilkka öljyä
2tl oreganoa
1-2dl vettä
mustapippuria
2rkl tuoretta minttua hienonnettuna

Kuulota sipuleita öljyssä. Lisää tomaatit, oregano ja vesi. Hauduta kastiketta noin 20min. Mausta se mintulla ja mustapippurilla. Jos haluat oikein siloista niin soseuta kastike sauvasekoittimella. Minä en jaksanut ja hyvää oli silti :)



3 kommenttia:

  1. Nam, tätä pitää kokeilla. Nyt aion tehdä huomisiin juhliin tuon lohikakun. Sen ohjeen kävin katsomassa :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen, pitää itsekin tehdä pian uudestaan :) Mitäs piditte lohikakusta? Jos se maistui, niin piakkoin tänne on tulossa toinen samantyyppinen, kalkkunasta tosin, mutta vähintään yhtä maukas. Tosi kiva kun jätit viestiä, kiitos :)

    VastaaPoista
  3. Voi pidettiin tosi paljon lohikakusta ja vieraat tykkäsivät myös. Piti heti jakaa reseptiä eteenpäin. Tulee varmasti tehtyä monissa juhlissa jatkossakiin :)

    VastaaPoista