tiistai 20. syyskuuta 2011

Uusi herkkuruoka, broileria ja polentaa, oliiveilla tottakai

Harmittaa kun tämä ruokablogi on nyt niin hunningolla, mutta ei voi mitään. Kaksi pientä lasta, syksyn harrastukset ja flunssaputki pitävät sen verran kiireisinä, että tänne kirjoitellaan vain ja ainoastaan silloin kun on jotain tosi hyvää asiaa. Eli harvoin, mutta sitäkin parempaa ja kokeilunarvoista :)




Nyt viikonloppuna kokeiltiin uutta kanareseptiä ja näin ensikerran tuntuma oli se, että tässä on potentiaalia uudeksi lempiruoaksi (yhdeksi monesta tietenkin). Broileri muhi äärettömän mureaksi ja kaikki maut passasivat täydellisesti yhteen. Jos tietää että meillä asuu 2-vuotias oliiviaddikti, niin voi arvata miten hyvin tämä maistui myös hänelle. Ruoan valmistelu oli todella nopeaa ja helppoa, pitkä muhimisaika vain kannattaa ottaa huomioon ettei aloita ruoan laittoa silloin kun on jo nälkä. Polentakin onnistui tällä kertaa nappiin. Yhden kerran aiemmin sitä on itse testattu ja se oli sellaista mautonta velliä ettei sitä kukaan syönyt. Nyt tuli todella hyvää sekä maultaan että koostumukseltaan. Jääkaapitettuna tämä on helposti muotoon leikattavaa kuten pitääkin. Eli loput sitten seuraavana päivänä pannulla leivitettynä paistoon niinkuin asiaan kuuluu.

Broileria tomaatti-oliivikastikkeessa
600g broilerin rintafilettä n.3x3cm paloina
500g tomaattimurskaa
1 sipuli viipaleina
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 keltainen paprika lyhyinä suikaleina
1 prk vihreitä oliiveja
1tl kuivattua oreganoa
1tl kuivattua basilikaa
pari rouhaisua mustapippuria
hyppysellinen suolaa
Kuulota sipuli ja valkosipuli isossa kasarissa tai vaikka wokkipannussa. Ruskista kananpalat. Lisää paprika ja pehmennä hetki. Lisää tomaattimurska, oliivit, yrtit ja mausteet ja anna hautua hiljaisella lämmöllä n.40-60min.

Polenta
7dl vettä
2dl (luomu)kuohukermaa
2,5dl polentajauhoja
40g voita
4rkl juustoraastetta
suolaa ja mustapippuria mausteeksi maun mukaan (vähän)
Kiehauta vesi ja kerma. Alenna lämpöä ja lisää polentajauhot koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen 15min. Ota pois liedeltä ja lisää voi sekä juustoraaste sekoittaen. Mausta ja tarjoa. Joko heti sellaisenaan, tai jäähdytä polenta jääkaapissa ja paista sopiviksi paloiksi leikattuna sekä leivitettynä pannulla ennen tarjoilua.

4 kommenttia:

  1. Mä maistan ja haistan tämän!
    Täytyy tehdä...
    Tua Polenta on mulla vielä korkaamatta, jostain syystä en oo koskaan kai edes maistanut, teosta puhumattakaan. Asia olisi ehkä syytä korjata pikaisesti!

    VastaaPoista
  2. Kunhan on aikaa... tiedän :) Tässä kyllä todellakin bonuksena hyvin lyhyt valmisteluaika!
    Meidänkin polentakokeilut on tähän asti rajoittuneet siihen yhteen epäonniseen ja nyt tähän, mutta jatkossa varmasti tehdään aina sopivan ruoan eteen sattuessa. Hyvää maultaan, mutta ei nyt mitään erityistä terveysruokaa luulen... ;)

    VastaaPoista
  3. hmm, nami! täytyy pistää kokeiltavien listalle. :) tosin, jos polenta-kokeilua ei ehdi samaan syssyyn harjoittaa niin riisi toiminee tuon kastikkeen kanssa myös..?

    VastaaPoista
  4. Jenni, riisi toimii taatusti hyvin. Ja miksei vaikka ohrahelmetkin. Tai pasta. Maun, kiireen ja kaappitilanteen mukaan :)

    VastaaPoista