keskiviikko 18. toukokuuta 2011

Ensimmäisen grillikesän avaus

Kun muuton yhteydessä saatiin lopultakin oma piha, ei liene vaikea arvata että kärkipäässä hankittavien juttujen listalla oli kunnon grilli. Erinäisten vertailujen jälkeen valinta kohdistui Weberin Spirit e-310 classic kolmipolttimoiseen kaasugrilliin ja nyt jo useamman testigrillauksen jälkeen valintaa uskaltaa pitää oikeana. Ai että miten uskomattoman hyvän maun sillä noihin lihoihin ja kasviksiin saakaan! Ja nopeasti.


Ensimmäinen testaus vapun tienoilla suoritettiin grillileivän muodossa johon otettiin marinadi- ja juustotahnaohjeet Kotivinkistä 6/11. Oman lisänsä makuelämykseen toi varmasti grillin neitsytkäyttö, mutta olivat nämä leivät kyllä muutenkin ihan tosi herkkua. Nopeaa, maukasta ja hyvän näköistä - ei tämän parempaa viikonloppulounasta ole! Vuohenjuusto melko uutena hyväksyttynä raaka-aineena (jostain syystä meistä ei kumpikaan ole siitä pahemmin ennen edellistä talvea välittänyt) oli tässä ihan superhyvää ja marinadista tuli suorastaan luottokamaa. Sama marinadi sopisi kanan lisäksi hienosti varmasti myös kalalle ja kasviksille.


Sitruuna-timjamimarinadi
1 luomusitruunan raastettu kuori (vain keltainen osa)
3rkl sitruunan mehua
3rkl tuoretta timjamia hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1½dl oliiviöljyä
1½tl suolaa
pari rouhaisua mustapippuria
ripaus sokeria
Yhdistä kaikki marinadin ainekset. Anna makujen tasaantua vähintään 15min. Anna ruoan maustua marinadissa noin puoli tuntia ennen kypsentämistä tai lisää marinadi kypsän lihan tai kalan pintaan, eli jälkimarinoi. Marinadi riittää mausteeksi sellaisenaan 600-800 grammalle lihaa, kalaa tai kasviksia.

Juustotahna
100-200g feta-tai vuohenjuustoa. Meillä purkillinen Chavroux pehmeää vuohenjuustoa.
200g ranskankermaa
1rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Sekoita ainekset keskenään. Jos käytät fetaa tai kovempaa vuohenjuustoa, murusta juusto ja sekoita murut ranskankerman joukkoon.


Makoisa grillileipä
5-6 ohutta broilerinfilettä
(tai esim portobello sieniä)
sitruuna-timjamimarinadia
juustotahnaa
Punainen paprika isoina lohkoina
maalaisleipää viipaleina
salaattia (paria erilaista)
Grillaa marinoidut kanat tai sienet. Grillaa myös paprikalohkot. Kokoa leipä. Nauti.

4 kommenttia:

  1. Toi herkun näköistä! Me tehdään tuota tahnaa (grillattujen bataattien kaveriksi) sillä erotuksella, että laitetaan lisänä hieman shalottia joukkoon. Mutta en ole ajatellut että soveltuisi tuollaiseen leipään, kokeiltava :)

    VastaaPoista
  2. Anni, kokeile ihmeessä! Musta siihen kuuluu olennaisesti myös tuo sitruunainen lisä (marinadista tai muusta). Meillä onkin grillatut bataatit kokeilulistalla, joten kiitos itsellesi vinkistä mitä niiden kanssa =)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ihanasta marinadi-vinkistä :) Tehtiin tätä eilen broilerille ja kyllä muuten tuli hyvää, nam!

    Meilläkin luotetaan Weberiin; tosin näin amatöörejä kun ollaan, niin ollaan tyydytty vastaavaan malliin kaksipolttimoisena. Hyvin pelaa onneksi sekin!

    Aurinkoista sunnuntai-iltaa :)

    VastaaPoista
  4. Annahoj, samaa syötiin meilläkin (taas) eilen, on se niin hyvää :) Kiva kuulla että osui teidänkin makuun :)
    Mihis se aurinko taas tänä aamuna katosi? Toivotaan että tulee taas viikon mittaan esiin, niin voidaan jatkaa weberöintiä ;)

    VastaaPoista