keskiviikko 18. maaliskuuta 2009

Mausteinen naudanlihakäristys = koti-kebab

Kun haluamme helppoa, täyttävää ja maistuvaa ruokaa teemme kebabia. Monet ovat tehneet itse kebabia jauhelihasta, vähän lihamurekkeen tapaan, reilun aikaa uunissa paistaen. Meidän versio on huomattavasti sitä nopeampi, kunhan liha on ostettu viimeistään edellisenä päivänä ja näpit kestävät kylmää. Maku on hurjan hyvä ja rakenne ihan tarpeeksi kebabmainen – tämän aterian päätteeksi on aina hyvä mieli. Eikä myöskään palele, vaikka olisi kuinka kylmä päivä ja muuten vilu päällä! Yleensä olemme tunkeneet lihan ja kasvikset pitaleivän väliin, tällä kertaa söimme vastaavat ainekset riisin kera. Molempi parempi :)

Koti-kebab (2-3 annosta)
n.300g naudan paistia (sisä-, ulkopaisti, mitä nyt haluaa käyttää)
2-3tl kofta-kebab maustetta (Al’Fez)
1-2rkl punaista chilitahnaa (Rajah)
1rkl tomaattipuretta
1rkl ruokaöljyä
Osta liha hyvissä ajoin (viimeistään edellisenä päivänä) ja laita se pakkaseen.
Kun alat valmistamaan ateriaa ota liha pois pakastimesta ja veistä siitä jäisenä (tai kohmeisena) ohuita lastuja poikkisyin poronkäristyslihan tapaan. Kuumenna öljy isossa paistinpannussa tai wokissa. Ruskista lihalastut. Kun ylimääräinen neste on haihtunut, sekoita joukkoon kebab mauste, chilitahna sekä tomaattipure. Voit halutessasi maustaa vielä suolalla ja mustapippurilla. Hauduta muutama minuutti. Tarjoa kiinankaalin, paprikan, kurkun ja valkosipuli salaatinkastikkeen kera (ehdoton!) joko pitaleivän välissä, tai riisillä.

4 kommenttia:

  1. Näpäkkää.
    Tätä on pakko saada.

    VastaaPoista
  2. Onpa mahtava idea! Pakko kokeilla, kun kaapista löytyy jopa tuota kebabmaustetta.

    VastaaPoista
  3. Hei Anonyymi! Me tehtiin tätä nyt taas (!) viikonloppuna ja aina se vaan on yhtä hyvää!

    Vähän nyt pelottaa, kun tuota kofta-kebab maustetta ei ole meidän lähikaupoissa näkynyt pariin kuukauteen. Toivottavasti eivät ole lakkauttaneet tuotantoa tai sisäänostoa. Toki tän saa sitten muutenkin maustettua, mutta tuo valmis seos on ollut tähän ruokaan tosi passeli. Pitää yrittää muistaa aina tarkkailla, jos käy jossain muualla ostoksilla... Hyviä herkkuhetkiä! :)

    VastaaPoista