torstai 5. helmikuuta 2009

Muffinsseja x2

Sitten arkistoreseptien kimppuun. Näitä muffinsseja leivoimme kun vanhempia kävi kylässä - mahdollisestikin jo marraskuun puolella... Onneksi tuli otettua ohjeet tarkasti talteen, niin ne saa nyt tännekin siinä muodossa kuin niitä tehtiin. Kuten on aiemminkin todettu, me emme ole mitään hurjia leipureita, mutta muffinssen kanssa sentään ilmenee onnistumisen tunnetta. Nämäkin molemmat viritykset olivat erittäin maistuvia, ainakin meille.

Suolaisia muffinsseja emme olleet koskaan ennen kokeilleet, mutta Kinuskikissan blogista bongattu ohje herätti heti löytyessään kiinnostusta. Ja maukkaita olivat, sekä jotenkin todella tuhteja. Näitä ei tarvitse nälkäänsäkään kovin montaa popsia kun on jo maha täynnä. Ohje on muuten alkuperäisen mukainen, mutta vaihdoimme rosmariinin tuoreeseen timjamiin.


Poromuffinssit (12 kpl)
12 kirsikkatomaattia
100 g kylmäsavuporosiivuja
2 munaa
100 g voita / 1 dl juoksevaa margariinia
1 dl maitoa
3 dl hiivaleipävehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 rkl tuoretta timjamia (tai 1tl rosmariinia)
1 ½ dl juustoraatetta (emmental)
Halkaise kirsikkatomaatit ja hienonna porosiivut. Riko munien rakenne kulhossa, sekoita joukkoon jäähtynyt voisula (juokseva margariini) ja lisää maito. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, suola ja hienonnettu rosmariini keskenään. Lisää jauhoseos, poro ja juustoraaste taikinaan.
Voitele muffinssipellin kolot ja jaa taikina muffinssivuokiin. Paina jokaiseen muffissin pinnalle kaksi tomaatinpuolikasta. Paista 200 asteessa n. 15-20 min.
Koristele muffinssit timjamin oksalla.


Toiset muffinit olivatkin omenaisia ja ohjeen löysimme Emerald Citystä. Näistä tuli tosi herkkuja ja maistuivat hyvin varsinkin juuri silloin joulun alla kanelinsa ansiosta. Mutta eivät ne muuten mitenkään jouluisia ole, joten jos ohje kiinnostaa niin kokeilemaan vaan! Jälleen seurasimme ohjetta muuten uskollisesti mutta vaihdoimme cashew pähkinät pistaasipähkinöihin, jotka ovat meidän (varsinkin herran) suuri pahe. Kuorrutusta päädyimme hieman keventämään, kun ajatus voista ja tuorejuustosta yhdessä tuntui niin kamalan tuhdilta. Jätimme siis voin pois ja lisäsimme hieman sitruunamehua. Kuorrute riitti juuri sopivasti näihin kahdeksaantoista, eikä sitä jäänyt yhtään ylimääräistä.

Omenamuffinssit (18kpl)
110g voita
2½dl sokeria
2 munaa
1dl rouhittuja pistaasipähkinöitä
2½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1½tl kanelia
3 keskikokoista omenaa 1cm x 1cm paloiksi pilkottuna
Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita varovasti joukkoon sulatettu voi, kuivat aineet sekä omenakuutiot. Jaa taikina muffinssipellin koloihin johon on laitettu paperivuoat. Paista 200C n.25min tai kunnes puutikku tulee muffinssiin tökättyä ulos puhtaana. Jäähdytä ennen kuorrutusta.


Kuorrutus
100g Philadelphia tuorejuustoa
75g tomusokeria
1rkl sitruunamehua
Sekoita ainekset keskenään. Lusikoi kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinien päälle.

Koristele vielä ripauksella kanelia sekä omenalastulla. Omenalastuja joku kärsivällinen varmaan kuivattaisi itse, mutta me ostimme pikkupussin lastuja valmiina. Hyviä olivat. :)

4 kommenttia:

  1. Hyvännäköisiä muffinseja, varsinkin nuo omenaiset koristeltuna. Kuivasinkin sopivasti viime syksynä omenapalaisia kasvikuivurissa kotona ja niitä on vielä jäljellä, voisin käyttää näihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Anonyymi!
    Kasvikuivurillahan niitä lastuja tosiaan varmasti kätevästi saa. Kun sellaista ei omista, niin uunissa omenalastujen tuntitolkulla pitäminen ei tuntunut järkevältä.

    Jos omenoista pitää niin näitä kannattaa ehdottomasti testata. Ja varsinkin kun on lastutkin valmiina :)

    VastaaPoista
  3. Anu, kiitos huomiosta! Omenamuffinssien ohjeeseen on nyt lisätty vaihe milloin voin kuuluu sujahtaa mukaan taikinaan :)

    VastaaPoista
  4. Nyt on sitten testattu täälläkin tämä ohje! Hyvin maistui espanjalaisillekin! :)

    VastaaPoista