maanantai 20. lokakuuta 2008

Ei mitään laihdutusruokaa...

Jatketaanpas nyt vielä yhdellä leivän tapaisella. Alkuperäinen englanninkielinen ohje nimesi tämän ”loafiksi”, josta ensimmäisenä tuli mieleen limppu. Ja koska ohjetta ei sen tarkemmin tullut ennen valmistusta luettua, kun kaikkia näitä aineksia (paitsi Gruyere-juustoa) meiltä lähes aina kaapista löytyy, niin hämmennys ilmeni vasta jauhojen lisäysvaiheessa... Eihän tämä mikään limppu siis ollutkaan, vaan ennemminkin mureke, mutta tosi hyvää silti! Lopputulos katosi melkoisen liukkaasti – on se kumma miten voi, oliiviöljy, juusto ja pekoni sopivatkin näin hyvin yhteen :) Kannattaa ihan oman mielenrauhan säilyttämiseksi tarjoilla raikkaan salaatin kera (ilman öljyä tai kastiketta).


Oliivi/Gruyere/Pekoni/Aurinkokuivattutomaatti-paistos
3 kananmunaa
100g voita sulatettuna
55g jauhoja (9rkl)
1rkl leivinjauhetta
100g Gruyere-juustoa
3rkl maitoa
15 aurinkokuivattua tomaattia
20 vihreää oliivia
4-5 siivua (80-100g) Amerikan pekonia

Sekoita munat, voi, jauhot, leivinjauhe, maito sekä raastettu juusto keskenään ja anna levätä n. tunnin ajan. Kuutioi pekoni ja esipaista se kuivalla paistinpannulla ja taputtele ylimääräiset rasvat pois talouspaperilla. Laita taikina voideltuun leipävuokaan, ja sekoittele pekoni, silputut tomaatit ja viipaloidut oliivit tasaisesti mukaan. Paista 200C asteessa n.30min tai kunnes paistos on pinnalta kullanruskea. Kumoa pois vuoasta ja anna jäähtyä puolisen tuntia ennen tarjoilua.

6 kommenttia:

  1. Mä niin teen tätä aamiaiseksi joku päivä! Taidan vaan jättää tomaatit pois ja korvata toisella sadalla grammalla juustoa. ;)

    VastaaPoista
  2. Juu, mitä niitä tomaatteja sinne turhaan keventämään - tuplajuustot vaan kehiin! :)

    VastaaPoista
  3. Mahtava louffi! Kaikkea sitä näkee. Tätä olis ihana maistaa jollain hillolla tai marmelaadilla :-D Kokeiluun päätynee, tosin ilman peikonia.

    VastaaPoista
  4. Hillo tai marmelaadi - pakko myöntää että eipä olisi ihan heti tullut mieleen! Mutta suolainen ja makea - kovin useinhan se toimii loistavasti, joten mikäpä ettei :)

    VastaaPoista
  5. Siis kai nuo oliivit ja pekonit jne. voi sekoittaa taikinaan ennen kuin sen kumoaa vuokaan? Niin ajattelin hetken päästä tehdä, toivottavasti ei mene pilalle :-D

    Vähän riski louffi tulee kun siinä on pekonia, jota mulla on vähän vaikeuksia syödä ja oliiveja, joita Lihansyöjällä on vaikeuksia syödä. Oon melko varma, että se silti tekee kauppansa erinomaisesti :-P Pelkkä taikinakin maistuu jo taivaalta!

    VastaaPoista
  6. Voipi olla että vastaus tulee myöhässä jos olette jo pari tuntia sitten olleet uunitusvaiheessa, mutta...
    Mun mielestä ne voi siis kaikki rauhassa sekoitella keskenään, näin se meilläkin meni vaikka alkuperäohjeesta (jos sitäkin vilkaisit) saa ihan eri kuvan. Siellä loaffi tosin näytti kohoavan ihan eri tavalla...
    Veikkaisin että lopputulos maistuu varmasti, vaikka inhokkiaineita löytyy - tässä on niin paljon hyvää, että ei voi lopuksi kuin ihmetellä mihin se paistos katosi... Toivottavasti kuullaan vielä miten teille kävi :)

    VastaaPoista