Aina välillä tulee pyyntöjä tarkempiin ohjeisiin voileipäkakun koristekurkkujen leikkausta varten, niin että ne näyttävät ruusun lehdiltä.
Otettiin nyt miehen kanssa pikainen kuvasarja, joka toivottavasti valottaa asiaa paremmin kuin aiemmin ylös kirjoittamani ohjeet: leikkaa kurkusta n.5cm pätkä. Halkaise kurkku pitkittäin ja laita poikittain,
kuperapuoli ylöspäin eteesi leikkuulaudalle. Leikkaa kurkun keskelle
ikäänkuin v- tai venekuvioita. Veitsellä molemmin puolin keskelle
viistoon, niin että viillot kohtaavat ja muodostavat edestä katsottuna
v:n. Ota ensimmäinen minipala kokonaan pois. Noin neljän
molemminpuolisen viillon jälkeen, tee viimeiset vedot jyrkästi pohjaan
asti. Työnnä osia varovasti toisesta päästä, niin lehden osat irtoavat
ja muodostavat lehden.
Paksummasta kurkusta saa enemmän kerroksia, tällä kertaa tästä tuli vain kolme.
Kurkkulehtiä olen käyttänyt esimerkiksi Kreikkalaistyyppisessä voileipäkakussa sekä Vuohenjuusto-kasvisvoileipäkakussa
Kertokaahan, joko onnistui leikkaaminen?
Hienot ohjeet,kiitos:)
VastaaPoistaOhjeet näyttävät hyviltä. Täytyykin kokeilla ensi kerralla kun voileipäkakkua tekee :)
VastaaPoistaKiva kuulla että ohjeet tuntuivat kelvollisilta! Meillä tyttö halusi illalla ja nyt aamullakin vielä kurkkunssa noin leikattuna, ei enää tavan kiekot kelpaa... ;)
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Tätä pitää kyllä kokeilla. Mielenkiintoisia juttuja täällä, liitynpä lukijaksi.
VastaaPoistaOlepas hyvä, noista saa helpolla näyttäviä koristeita! Kiva kun löysit nyt myös tänne, tervetuloa :)
PoistaKiitos tästä kuvasarjasta! Hyödynnän ideaa poikani rippijuhlien voileipäkakussa. :)
VastaaPoistaOikein mahtavan selkeä ohje. Onnistui jopa tällaiselta keittiötumpelolta :)
VastaaPoista