tag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post5920387197788862814..comments2023-08-20T18:07:23.727+03:00Comments on Patalintu: Tulista ja makoisaa: fajitasPetra / Patalintuhttp://www.blogger.com/profile/02062871234935264182noreply@blogger.comBlogger9125tag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-10056413579427521532013-02-16T09:01:24.682+02:002013-02-16T09:01:24.682+02:00Hyvä lisävinkki ananaksen valintaan!Hyvä lisävinkki ananaksen valintaan!Petra / Patalintuhttps://www.blogger.com/profile/02062871234935264182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-21531515187167577292013-02-15T16:23:14.394+02:002013-02-15T16:23:14.394+02:00Opin kerran että ananas on kypsä ja tuore kun lehd...Opin kerran että ananas on kypsä ja tuore kun lehden saa helposti irti ja sen lehden tyvi on valkoinenAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-26356331904503267202009-07-14T20:29:45.822+03:002009-07-14T20:29:45.822+03:00Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Luulisi noil...Kiitos perusteellisesta vastauksesta! Luulisi noilla vinkeillä onnistuvan ananaksen oston! Ei muuta kuin ostoksille! :)Anunoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-58656815730713126732009-07-14T09:43:38.805+03:002009-07-14T09:43:38.805+03:00Niinhän se tietysti menee. Sitä vain niin helposti...Niinhän se tietysti menee. Sitä vain niin helposti ajattelee, että etelä on etelä sen kummemin miettimättä, että onhan noita ilmastovyöhykkeitä jokunen...<br /><br />Venezuelan ananakset ovat tosiaan varmasti jotain ihan toista. Omilta kaukomatkoiltakin tulee usein melkein ensimmäisenä mieleen kaikki ne ihanaiset hedelmät, joiden vertaa ei täältä vain saa vaikka ihan tyydyttävään joskus päästäänkin.Petra / Patalintuhttps://www.blogger.com/profile/02062871234935264182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-36968622257500118602009-07-13T20:17:23.479+03:002009-07-13T20:17:23.479+03:00Ananas on trooppinen kasvi, ja täällä on semitroop...Ananas on trooppinen kasvi, ja täällä on semitrooppinen ilmasto. Ananaksen kasvattaminen täällä vaatii tiettyjä olosuhteita,jotka voivat olla kalliita. Venezuelassa asuessani taas joka nurkassa oli ananasta, suoraan puista ja helkkarin hyvää!Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-22068973979891278192009-07-13T14:56:25.812+03:002009-07-13T14:56:25.812+03:00Yaelian, aika erikoista - olisin kuvitellut, että ...Yaelian, aika erikoista - olisin kuvitellut, että siellähän niitä ananaksia vasta saakin, helposti ja edullisesti! Näin sitä oppii joka päivä uutta :)Petra / Patalintuhttps://www.blogger.com/profile/02062871234935264182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-72522758541259330222009-07-13T13:51:54.151+03:002009-07-13T13:51:54.151+03:00Hyviä lisäkkeitä, itse tortillalätyistä en kauheas...Hyviä lisäkkeitä, itse tortillalätyistä en kauheasti välitä,mutta lisäkkeet ovat herkkua! Ja tuoreet ananakset, nam! Niitä söinkin runsaasti taannoin Helsingissä,kun olivat niin halpoja.Täällä ei noita isoja tuontiananaksia ole, vaan täällä kasvatettuja pikku ananaksia,jotka ovat sikakalliita...Jaelhttps://www.blogger.com/profile/12807233749131057341noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-11333606362233141052009-07-13T07:39:09.478+03:002009-07-13T07:39:09.478+03:00Kypsän ananaksen tunnistus on hivenen haastavaa, k...Kypsän ananaksen tunnistus on hivenen haastavaa, kuten avokadojenkin, mutta viime aikoina meillä on hyvin onnistunut näillä vinkeillä:<br />- pinta on jo kellertävä, ei vihreä, ja antaa painamalla hieman periksi. Se ei saa olla kuitenkaan liian pehmeä eikä väri tumma (ruskea), koska silloin pilaantuminen on jo alkanut. <br />- Ananas tuoksuu ananakselle(!), joten nenä vaan kiinni siihen hedelmään jo kaupassa :D<br />- Jos nämä tunnusmerkit eivät täyty ja ananas on jo kotona, se kannattaa laittaa seisomaan nurinpäin lehtiruusukkeelleen ja antaa kypsyä huoneenlämmössä muutamia tunteja - pari päivää. Tämä on hyvin toiminut, ja me laitammekin ananakset aina nurinpäin seisotukseen heti kaupasta tullessa edes hetkeksi, vaikka se jo kypsältä vaikuttaisikin. Tämä vinkki tuli muistaakseni sieltä Espanjan suunnasta ;)<br /><br />Nyt on (K)kaupoissa ollut tarjolla "extra sweet" ananaksia noin euron kilohintaan, ja niitä meille on kannettu ahkerasti edullisen hinnan ja makeuden vuoksi. Tänäkin viikonloppuna meni kaksi :DPetra / Patalintuhttps://www.blogger.com/profile/02062871234935264182noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-8697505394453813764.post-36841629562355099252009-07-12T22:43:04.166+03:002009-07-12T22:43:04.166+03:00Tämän setin ehdottomasti parasta antia on nimenoma...Tämän setin ehdottomasti parasta antia on nimenomaan kuokkis ja salsa! Toimii kaikkien täytteiden maustajina!<br /><br />Tuota avocadojen kypsyyttä en oo vieläkään oppinut kunnolla tunnistamaan, mutta miten onnistuisin ananaksen kanssa?Anunoreply@blogger.com