torstai 31. heinäkuuta 2014

MAUKKAAT JA PEHMEÄT RAPARPERI-VALKOSUKLAA-KAURACOOKIET





Kesän alussa leivoskelin mökkiviemisiksi ja nimelliseksi synttärilahjaksi raparpericookieita. Pikkuleivistä tuli meheviä ja pehmeitä ja niissä oli mukavasti makua. Meidän omat lapset näistä varsinkin tykkäsivät, ja lopulta rohmusivat lahjapurkistakin juhlapaikalla suunsa täyteen - isäntäväen tarjoamina kuitenkin :)

Raparperi-valkosuklaa-kauracookiet
120g pehmeää voita
2dl fariinisokeria
1dl sokeria
2 isoa kananmunaa
2tl vaniljasokeria
4dl vehnäjauhoja
2tl kanelia
½tl muskottipähkinää
1tl leivinjauhe
1tl sormisuolaa
7dl kaurahiutaleita
2,5dl rouhittua valkosuklaata
7dl hienonnettua raparperiä

Vatkaa voi ja sokerit kulhossa sileäksi. Sekoita toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, kaneli, muskottipähkinä ja suola keskenään. Vatkaa ne sen jälkeen voi-sokeri seokseen. Sekoita joukkoon (isolla lusikalla käännellen) raparperi sekä kaurahiutaleet. Lisää lopuksi valkosuklaarouhe ja sekoita joukkoon. Annostele taikina leivinpaperoidulle uunipellille reilun ruokalusikan kokoisiksi nökäreiksi. Paista 180C-asteisessa uunissa, kunnes kauniit ovat kauniin ruskeita, n.10-13min.

5 kommenttia:

  1. Kaikki, missä on raparperia on hyvää:) Ihanalta kuulostavat cookiet:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin mustakin! Kohta tulossa toinen raparperi-ohje :)

      Poista
  2. Oi, näitä pitää ehdottomasti tehdä! Namskis.

    VastaaPoista